Ekonomik Verilere Göre Dolar Yatırımı Yapanlar Değil, Ev, Gayrimenkul Alanlar Kazandı!

Son yıllarda yukarı yönlü sert hareketleri ile dikkat çeken dolar kuru yatırımcıların da ilgisini çekiyor.

Son yıllarda yukarı yönlü sert hareketleri ile dikkat çeken dolar kuru yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Ancak açıklanan ekonomik veriler gayrimenkul yatırımı yapan kişilerin dolar kuruna yatırım yapmak tercihinde bulunan kişilerden daha fazla kazanç elde ettiğini ortaya koydu. İşte çok konuşulacak o teknik analiz ve rakamlar...

Özellikle de Rahip Brunson krizi sonrasında dolar kuru çok hızlı bir yükseliş göstermiş, bir anda sert biçimde yükselen dolar yatırımı tüm dikkatleri üzerine çekmişti.



Corana virüs salgını sonrasında doların dünyadaki hakim para olması ve Merkez Bankası rezervi tartışmaları ile yeniden yükselişe geçerek 7.20 lira seviyesini aşması üzerine dolar bir kere daha gündeme gelmişti.



REKOR KIRAN DOLAR KURU BİR ANDA NEDEN VE NASIL DÜŞTÜ?



Dolar kurunda yaşanan gelişmeleri köşe yazısına taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Dİlek Güngör dolar kurunda yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.



Dolar kurunun bir anda yükselmesini ve tüm zamanların rekorunu kırmasını değerlendiren Güngör dolar kurunda yaşanan düşüşün en önemli nedeninin lanse edildiği gibi swap anlaşması olmadığın iddia ederek "Asıl etken ellerinde TL olmamasına rağmen yüklü dolar alarak döviz kurunu yukarı çeken ve ödemeleri gereken TL'yi vermeyerek sistemi risk altına sokanlara karşı alınan önlemler...



Son dönemde önlemlerin etkisiyle dolardaki köpük erimeye başladı. Kur, 8 günde yüzde 7 gerileyerek 6.75 seviyesine indi. Velhasıl, her defasında "dolar uçacak" diyenlere inananlar yine hüsrana uğradı. Üstelik, "Zarardayım satmayayım, nasıl olsa bir gün yükselir" düşüncesiyle daha da zarar ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.





ELİNDEKİ PARAYI DOLARA BAĞLAYANLAR DEĞİL GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPANLAR KAZANDI!



Dolar kurunda 2018 yılında yaşanan dalgalanma döneminde 7 liradan dolar alan kişilerin zarar etmemek adına 2 sene boyunca dolarda kalmak zorunda kaldıklarını belirten Güngör aynı tarihde gayrimenkul yatırımı yapan kişilerin ise daha fazla kazandığını söyledi.



Ekonomik verilere göre Ağustos 2018 tarihi itibari ile elindeki parasını gayrimenkul yatırımı yapmak için kullanan bir kişi aradan geçen süre zarfında ortalama olarak yüzde 14 oranında kar elde etti. 2 yıllık sürece kira geliri de ilave edilirse bu kar yüzde 24 seviyesine ulaştı.



Yani söz konusu süreçte parasını dolara yatırınlar değil, konut ve gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih eden kişiler kazanmış oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri