Ekonomist Emre Alkin: Her Önüne Gelen Müteahhit Oldu, Piyasayı Bunlar Mahvetti!

Ünlü ekonomist Emre Alkin katılmış olduğu bir programın canlı yayınında inşaat sektörü hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ünlü ekonomist Emre Alkin katılmış olduğu bir programın canlı yayınında inşaat sektörü hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Piyasada bulunan karşılıksız çek miktarına dikkat çeken Prof. Alkin karşılıksız çeke hapis cezası affı hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Detaylar haberimizde...

İnfaz yasası ile ertelenen karşılıksız çeke hapis cezası tanınan ödeme süresinin dolması ile yeniden gündeme gelirken ekonomist Emre Alkin konuya ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.



PARASI OLAN MÜTEAHHİT OLDU, PİYASAYA ÇEK YAĞDIRDI!



Karşılıksız çeke hapis cezası için tanınan ödeme süresinde verilen son ödeme tarihi yaklaşırken 300 bin esnaf için de tehlike çanları çalmaya başladı.



Çoğunluğu alacağını tahsil edemediği için çeki yazılan ve bugüne kadar tüm ödemelerini sorunsuz olarak yapan kişilerden oluşan çek mağdurları çare beklemeye başlarken sürenin uzatılmasını talep etti.



Konu hakkında özel bir televizyon kanalının canlı yayınında değerlendirmede bulunan Emre Alkin "İnsanlar birbirine anlayış gösterecek. İki kuruşa 3 kuruş para devri sona erdi. Müteahhitler bunu zamanında çok yaptı. Dün başka iş yaparken bir anda kendisini müteahhit bulanlar, bugün geldi para sevdası ile müteahhit oldu.



Piyasaya çek yağdırdı. Sonra da bu çekleri ödeyemedi ve piyasada büyük sorunlar yaşanmasına neden oldu. Her tarafa çek dağıtıtlar ve sonra bu çeklerin hiçbiri ödenmedi. Bu piyasayı da onlar bozdu. Ödenmiyor zaten. Yüzde 18'e düşmesi ne demek karşılıksız çekin.



Böyle bir iş yok zaten. Bunlar tehlikeli şeyler" diyerek eleştiride bulundu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri