Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul Projesi İstanbul'a En Büyük İhanettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklamalarında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Kanal İstanbul için eleştirilerde bulunan Ekrem İmamoğlu, bu projenin İstanbul'a en büyük ihanet olduğunu söyledi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun yapmış olduğu o açıklama;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gün içerisinde gerçekleştirilen bir takım etkinliklere katıldı. Bu etkinlikler kapsamında İstanbul'a dair açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu'nun gündeminde Kanal İstanbul Projesi yer aldı.



İMAMOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI



Gün içerisinde İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamanlama ve Haramidere Atıksu Kollektörü temel atma törenleri gerçekleştirildi. Bu iki proje için gerçekleştirilen törenlerde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu burada bir konuşma yaptı.



Konuşmasında geçtiğimiz günlede Esenyurt'ta meydana gelen ve can kaybına neden olan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu bu yaşananların ilk olmadığını söyledi. 15 yıldır bunun yaşandığını söyleyen insanların feryatlarını duymanın çok önemli olduğunu ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu 300'e yakın evi subastığını ve İBB'nin imkanları ile yaraların sarıldığını ifade etti.



Ekrem İmamoğlu konuşmasının devamında iklim değişikliğinin dünyanın kronik sorunlarından biri olduğunu ifade ederek Kanal İstanbul projesine ilişkin şu açıklamarda bulundu.



"Buna duyarsız kalan, bu süreci yönetmek değil, başka önceliklerini ortaya koyan bir akıl, her türlü felaketle karşılaşmaya hazır olmalı. Yani siz, bu tür sorunları çözmeyip, İstanbul'un bana göre en büyük felaketi olacak Kanal İstanbul'la uğraşıyorsanız, bu felaketin daha büyüğünü yaşamaya İstanbul'u hazırlıyorsunuz demektir. O bakımdan her noktada dile getireceğim. Bugüne kadar ‘ihanet' diye tariflenen tüm süreçleri bir kenara koyalım; İstanbul'a Kanal İstanbul'u yapmak, bu ihanetlerin hepsinden bin kat daha fazla ihanettir”



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri