Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul Projesiyle Kurulacak Yenişehir İmar Planlarına Resmen İtiraz Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında kurulacak olan Yenişehir'in imar planlarına dair itiraz dilekçesini Çevre Ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'ne verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında kurulacak olan Yenişehir'in imar planlarına dair itiraz dilekçesini Çevre Ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'ne verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un çevresinde kurulması planlanan Yenişehir'in 2 Temmuz'da askıya çıkarılan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarına dair itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'ne sundu. Başkan İmamoğlu ayrıca İstanbul İl Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği'ne de itiraz etti.



MİLLİ BİR MESELENİN DERDİNDEYİZ



İtiraz dilekçesini yetkili kuruma verdikten sonra bir açıklama yapan Başkan İmamoğlu, “Biz burada siyasi bir meselenin taraftarlığını yapmıyoruz. Milli bir meselenin derdindeyiz. Bu itirazımız İstanbul'un kurtulma mücadelesidir.” dedi.



KANAL İSTANBUL'DA KİMDEN NE KAÇIRIYORSUNUZ



Türkiye'de bundan önce bu şekilde bir durumun yaşanmadığının altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Ülkemizin tarihinde şehircilik ve planlama ile ilgili yaşanmış süreçlerin hiçbirinde böylesi bir durum meydana gelmemiştir. İstanbul'da bir deprem veya kentsel dönüşüm süreci dahi 6,7 yıl sürüyor ama 5000'lik ve 1000'lik planları alelacele 6-7 ay içerisinde askıya asıyorsunuz. Bunun 3-4 ayı zaten koronavirüs süreci. Nedir bu telaşın nedeni? Kimden ne kaçırıyorsunuz?” şeklinde konuştu.



TARIM ARAZİSİNE KONUT İMARI ÇIKTI



Katar Emirinin annesine satılan tarla imarındaki 44 dönümlük arazi hakkında da konuşan Ekrem İmamoğlu, “Bunlar ne kadar zeki yatırımcılarmış insan hayret ediyor. 7-8 yıl önceden tarım yapılan alanlardan gidip tarla satın alıyorlar. Bugün o tarlada iş merkezi, turizm alanı ya da rezidans yapılacak konut imarı çıkıyor. Böyle talih kimseye vurmaz.” ifadelerini kullandı.



8 KÖPRÜNÜN YÜKÜNÜ KİMİN SIRTINA VURACAKSINIZ



Kanal İstanbul projesinde yapılması planlanan köprülere de değinen Ekrem İmamoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 3 tane köprü yapabilmişiz. Şimdi en küçüğü 850 metre en büyüğü 2.200 metre olmak üzere 8 köprü yapacaklar. Daha 3. köprünün parasını ödeyerek borcunu bitiremedi bu millet. Geçilse de ödüyorsun geçilmese de ödüyorsun. Yeni yapılacak köprülerden parayı kimden alacaksınız. Millet işsiz, ekonomi bitmiş. İnsanımız 1.000 TL'lik yardımı aldığında mutlu oluyor. Bu insanların sırtına 8 köprüyü mü yükleyeceksiniz.” dedi.



Öte yandan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile alakalı olarak itirazlarını görüşmek üzere AK Parti haricindeki diğer siyasi partilerin liderlerinden randevu isteyeceğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri