Ekrem İmamoğlu: Vatandaşımız Kanal İstanbul'u Yaptırtmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi için ortaya koyduğu muhalefetini sürdürüyor. Sazlıdere Barajı'na giderek bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, vatandaşların Kanal İstanbul'u engelleyeceklerini söyledi.

İstanbul'un en önemli gündemi Kanal İstanbul projesi olmaya devam ediyor. Kanal istanbul üzerine yapılan tartışmalarda ön plana çıkan isimlerden olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bir açıklamaya imza attı.

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahında yer alması planlanan Sazlıdere Baraj Gölü çevresine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu burada çok önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul Projesini gerçek dışı bulan Başkan İmamoğlu projenin yapılamayacağına dair söylemlerini sürdürdü.

BÖLGE İSTANBUL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kuraklık tehlikesi hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Avrupa Yakası'nda bulunan her litre tatlı su bizim için çok büyük bir öneme sahip. Bölgede faaliyetlerini sürdüren çiftlikler hayatlarını idame ettirmeliler. Ayrıca bu bölge tarım açısından da İstanbul için büyük öneme sahip.” dedi.

DOĞAYA İHANET PROJESİ

Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu alanda koca koca binaları gelip büyük gururla anlattılar. Sanki çorak, işe yaramaz bir alana yapacaklar. Vatandaşımızın önüne 50, 30, 40 katlı bina silüetlerini koydular. Sonra bundan vazgeçtiler. Ne olduysa, niye olduysa koca koca binalar bir gecede yatay mimariye, villalara dönüştü. Bu proje gerçek dışıdır. En başından beri söylüyoruz bunu. Doğaya ihanet projesidir, İstanbul'a kötülüğün projesidir. Ama biz bunu engelleyeceğiz. Vatandaşımız buna müsaade etmeyecek, bizzat vatandaşımız Kanal İstanbul'u yaptırtmayacak.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'U VATANDAŞIMIZLA BİRLİKTE KORUYACAĞIZ

Kanal İstanbul'un neler getireceğini vatandaşlara anlatmaya devam edeceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul'u ballandıra ballandıra anlatanlar şu kadar kazancımız olacak, bu kadar karımız olacak diyorlar. İstanbul'un ne kaybedeceğinden bahsetmiyorlar. Olsun biz sabırla İstanbul'un kaybedeceklerini anlatacağız. Vatandaşımız ile birlikte İstanbul'u koruyacağız.” açıklamasını yaptı.

Emlak Haberleri Haberleri