Ekrem İmamoğlu'ndan İktidara Mesaj: Kanal İstanbul'u Yapamayacaklar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ile alakalı olarak bir açıklama yaparak bu projenin yapılamayacağını çünkü iktidarın buna ömrünün yetmeyeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin olarak DW Türkçe'nin sorularına yanıt verdi. Mülteci sorunundan Kanal İstanbul projesine kadar açıklama yapan Ekrem İmamoğlu önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mülteci sorununun Türkiye'nin güncel bir meselesi olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Birleşmiş Milletler'de mültecilerden sorumlu masanın yetkilisi ile işbirliği içerisinde bir çalışma gerçekleştiriyoruz.

Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan'ın sığınmacılara verilecek suyun 19 kat daha pahalı olacağı söylemine katılamıyorum. Bu sorunun çözümü bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.” dedi.

20 MİLYON İNSANA HİZMET VERİYORUZ

İstanbul'da ulaşımla ilgili olarak milyonlarca insana hizmet verildiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz İstanbul'da ulaşım alanında yaklaşık 20 milyon insana hizmet veriyoruz. Bunun hesaplamasını kolay bir şekilde yapabiliriz.

15 milyon vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Buna ek yolcular, turistler ve şimdi de sığınmacılar eklenince rakam 20 milyonu buluyor. Bu sorumluluğun altından kalkmak için tüm detayları düşünerek uygulamaya geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de mültecilerin durumuna ilişkin de değerlendirme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mülteci sorunu artık bu ülkenin bir gerçeği haline gelmiştir. Durdurulamayan bir akımdan bahsediyoruz. 5-6 milyoınluk bir mülteci grubu olduğu söyleniyor.

Bu demografinin değişimine yetecek bir rakamdır. Bunun bilincinde hareket etmek zorundayız. Artık tüm kesimler bir araya gelerek oturup bu meseleyi konuşmalıyız. Gereken adımlar neyse, nasıl hareket edilecekse toplumun tüm kesimlerinin katkısı olmalıdır.” şeklinmde konuştu.

KANAL İSTANBUL YAPILAMAYACAK

Kanal İstanbul projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul projesi esasında gündemimizde olmamalı ama zorunlu olarak gündeme almak durumundayız. Bunun İstanbul'a büyük zararı olduğunu bilimsel veriler ışığında sürekli dile getirdik.

Proje güzergahını ziyaret ettim. Vatandaşlarımızın bu projeye ilişkin ve vereceği zarara dair bilinçlendiğini açık bir şekilde görebiliyoruz. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın çok büyük bir çoğunluğu bu projeyi istemiyorlar. Bunu bize net bir şekilde ifade ediyorlar.

Kişisel olarak ben her ne kadar aksini söyleseler ve yıllara göre planlar yaptıklarını iddia etseler de bu projenin yapılmayacağını güçlü bir şekilde iddia ediyorum. Çünkü mevcut iktidarın bu projeyi yapmaya görev süresi yetmeyecek.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri