Ekrem İmamoğlu'nun Metro Projelerinde Peşin Kesinti İddialarına Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı'ndan Cevap Geldi!

İstanbul Büyülkşehir Belediyesi'nin Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ile ilgili olarak Avrupa'dan alınan krediden kesinti yapıldığı iddialarına Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı'ndan cevap geldi.

İstanbul Büyülkşehir Belediyesi'nin Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ile ilgili olarak Avrupa'dan alınan krediden kesinti yapıldığı iddialarına Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bakanlık inşaat devam ederken kesinti yapıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan kesinti tartışmalarına Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün cevap verdi. Eyigün yaptığı açıklamada kamuoyunun tartıştığı konunun aslı olmadığını söyledi.



KESİNTİ İDDİALARI YALANLANDI!



Metro projelerinde peşin kesinti yapıldığı iddialarını reddeden Eyigün, “Metro hatları belediyeye devredilmeden herhangi bir kesinti başlamaz. Dolayısıyla iddiaların aslı yoktur. Belediye gelir elde etmeye başladığında kesinti gerçekleşir.” dedi.



METRO HATLARINDAKİ KESİNTİLER GELİR ELDE EDİLMEDEN BAŞLAMAZ



Metro hatlarının bedelinin belediyelere genel bütçe vergi gelirlerinden yüzde 5 kesinti yapılarak tahsil edildiğini söyleyen Eyigün, “İşlemler Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bakanlıkça yapımı üstlenilen Sabiha Gökçen-Kaynarca Metrosu, Bakırköy – Kirazlı metrosu için 2015 yılından itibaren 2 milyar TL'nin üzerinde harcama yapılmıştır. Bu metroların işletme devrinin gerçekleşmemesi sebebiyle herhangi bir kesinti ve tahsilat gerçekleşmemiştir.” ifadelerini kullandı.



Başakşehir – Kayaşehir metrosu için de usulün aynı olduğunu belirten Eyigün, “Başakşehir-Kayaşehir metrosu ile alakalı olarak da aynı kaide geçerlidir. Proje tamamlanıp işletilmek üzere belediyeye devredildiğinde kesinti başlayacaktır. Gelir elde edilmeden kesinti yapılmayacak. İddialar dolayısıyla gerçek dışıdır.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri