Elektrik faturasını bu yöntemlerle düşürmek mümkün! Yüzde 10'a varan indirim

Elektrik faturalarını düşürmek uygulayacağını birkaç yöntem ile yüzde 10'a varan indirim sağlayabilirsiniz. Çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi ne zaman çalıştırılmalı?

Elektrik fiyatlarına yapılan zam nedeniyle faturalar her geçen gün katlanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, TÜFE'de en fazla fiyatı artışı yüzde 70 ile elektrikte meydana geldi. Vatandaşlar yüksek elektrik faturasından şikayet ederken, elektriksiz yaşam da mümkün görünmüyor. Öyle ki günümüzde hemen hemen her eşya elektrikle çalışıyor ve elektriğin olmaması hayatın durması anlamına geliyor.

Yüksek elektrik faturalarından şikayetçi olan vatandaşlar, faturaları nasıl düşürebileceğini öğrenmek istiyor. Bu kapsamda ilk olarak en fazla elektrik tüketen çamaşır makinesi, fırın ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar akıllara geliyor.

Elektrik faturasını düşürmek için çamaşır ve bulaşık makinelerini bu saatler arasında kullanın!

Gündelik hayatın en önemli parçalarından olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutma makinesi ve diğer ev aletlerinin elektrik faturasındaki yükü ağır oluyor. Ancak bu eşyaları bazı saatler arasında kullandığınızda faturanızda belirgin bir düşüş mümkün oluyor.

Çamaşır, bulaşık ve kurutma makinelerini çalıştırmak için en uygun saatler gece 22.00 ila 06.00 saatleri arasında oluyor. Makineler bu saatlerde çalıştırıldığında elektrik tüketimi daha az oluyor ve faturada yüzde 8 ila 14 arasında düşüş yaşanıyor.

Beyaz eşyalar sabah 06.00 ile 17.00 saatleri arasında çalıştırıldığında çok daha fazla enerji harcayarak faturanın kabarık gelmesine neden oluyor. Buzdolabı ve dondurucu gibi ürünlerin çalışması durdurulamayacağı için çamaşır, bulaşık ve kurutma makinelerinden tasarruf sağlanması gerekiyor.

Evdeyken çamaşır, bulaşık ve kurutma makinesini 22.00 - 06.00 saatleri arasında çalıştırdığınız takdirde faturalarınızdaki belirgin düşüşü siz de fark edebilirsiniz.

Elektrik faturası nasıl düşürülür?

Beyaz eşyalar dışında elektrik faturalarının düşürülmesi için farklı yöntemlerde bulunmaktadır. Bunun için öncelikle aydınlatmadan başlayabilirsiniz. Kullanmadığınız lambaları kapatıp, kullandıklarınızı da LED ampüller ile değiştirdiğinizde çok daha az enerji harcardınız.

Prize takılı kalan televizyon, şarj aletleri de yüksek enerji harcıyor. Bu nedenle prizde elektronik alet bırakılmaması gerekiyor. Bunun yanında buzdolabının kapağı çok sık açılmamalı, ütü yaparken fişte çok uzun süre tutulmamalı, yemekler fırının en üst rafına konulmalı, enerji tasarrufu olan cihazlar seçilmeli, radyatörlerin önü açık tutulmalı, çamaşır, kurutma ve bulaşık makineleri tam kapasitede doldurulduktan sonra eko program ayarına getirilmeli.

Bu yöntemleri uyguladığınızda elektrik faturanızda yüzde 10'a kadar düşüş görebilirsiniz.

Emlak Haberleri Haberleri