Emekliler, Ev Hanımları, Tek Evi Olanlar İçin KDK'dan Flaş Emlak Vergisi Kararı! Geriye Dönük 5 Senelik Para İadesi Yapılacak

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Kamu Denetçiliği Kurumu KDK emlak vergisi ödeyenlere müjdeli haber verdi.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Kamu Denetçiliği Kurumu KDK emlak vergisi ödeyenlere müjdeli haber verdi. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olmasına rağmen bunu bilmeden ödeme yapan emeklilere, ev hanımlarına ve tek evi olanlara müjdeli haber geldi. Bu listede yer alan kişilere geriye dönük 5 senelik para iadesi yapılacak. Peki, emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir, kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisi ödemez, tek evi olanlar, emekliler, ev hanımları emlak vergisi öder mi, emlak vergisinde para iadesi var mı, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi ödeyen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan KDK muafiyet hakkı olmasına rağmen vergisini ödeyen kişilere ödemiş oldukları bu paranın iade edilmesine karar verdi.



Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen emsal karar özellikle de pek çok belediyenin iade almak için başvuruda bulunduğu kişilere yapmış olduğu itirazda kullanılması açısından büyük önem taşıyacak.



EMLAK VERGİSİ ÖDEYENLER DİKKAT! BU LİSTEDE VARSANIZ GERİYE DÖNÜK 5 SENELİK PARA İADESİ TALEP EDEBİLİRSİNİZ



Emlak vergisi ödemelerinde kişinin sahip olduğu evin tek taşınmazı olması, vergiye konu olan taşınmazın büyüklüğünün 200 metrekareyi aşmaması, emekliler için emekli maaşı harici diğer kişiler için ise gelire sahip olunmaması şartı ile




  • Emekliler,

  • Ev hanımları,

  • Şehit düşen kişinin dul eşi ile yetim çocukları,

  • Gaziler,

  • Hiçbir geliri olmayan, işsiz kalan kişilere devlet emlak vergisi muafiyeti hakkı tanımaktadır.



Bu listede yer almanıza rağmen vergi ödemesi yaptıysanız bu durumda devletten ödemiş olduğunuz vergiyi geri iade etme hakkınız bulunmaktadır.





Yaşanan gelişmeleri takip etmek için;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



EMLAK VERGİSİ GERİYE DÖNÜK 5 SENELİK PARA İADESİ İÇİN KDK TARAFINDAN VERİLEN EMSAL KARAR!





Açıklanan emsal karar kapsamında emlak vergisinden zaman aşımı 5 sene olarak uygulanmakta olup 2016 senesinde ombudsman tarafından emlak vergisi para iadesi kararı alınmıştır. Karar metninin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ...



Emlak VERGİSİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?



Emlak vergisi muafiyeti olmasına rağmen bu hakkından haberdar olmadığı için ödeme yapan kişiler ödeme yapmış oldukları belediyenin vergi tahakkuk bölümüne şahsen emlak vergisi muafiyet dilekçesi yazarak başvuruda bulunmalıdır.



Bu başvuru esnasında muafiyet hakkı olduğunu kanıtlayan ve buna rağmen ödeme yapan kişilere geriye dönük 5 senelik para iadesi yapılmakta olup belediyenin bu kararı uygulamaması halinde yukarıda yer alan emsal karar ile Tüketici Hakları Hakem Heyeti, KDK ya da Tüketici Mahkemelerine başvuruda bulunulması yeterli olacaktır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri