Emeklilere Kira Yardımı 2020 İçin Kanun Teklifi Mecliste! Emekliye Kira Desteği Verilecek Mi, Yapılacak Mı?

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide büyük bir dalgalanma yaşanırken bu dalgalanmadan en çok mağdur olanlar da evde uzun süre zorunlu karantina altında kalan emekliler oldu.

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide büyük bir dalgalanma yaşanırken bu dalgalanmadan en çok mağdur olanlar da evde uzun süre zorunlu karantina altında kalan emekliler oldu. Özellikle de kiracı olan emekliler salgında büyük mağduriyet yaşarken emeklilere kira yardımı konusunda da yoğun talep oluşmuştu. Emeklilere kira yardımı için meclise kanun teklifi verildi. Kanun teklifi yasalaşırsa emekliye aylık düzenli kentsel dönüşüm kira desteği gibi devlet tarafından kira yardımı yapılacak. Detaylar haberimizde...

Emeklilere kira yardımı konusunda kamuoyunda yoğun talep oluşurken İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından konu hakkında meclise yasa teklifi verildi.



EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI MECLİSTE! EMEKLİLERE KİRA DESTEĞİ YAPILACAK MI, EMEKLİYE KİRA YARDIMI PARASI VERİLECEK Mİ?



İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından meclise verilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında emekliye kira yardımı desteği verilmesi gündeme gelmişti.





3 Temmuz 2020 tarihinde meclise verilen kanun teklifi komisyona geldi. Komisyonda görüşülmesi beklenen yasa teklifi için kamuoyunda yoğun bir beklenti ve baskı oluşurken AK Parti ve MHP tarafından kanun teklifine destek verilip verilmeyeceği ise merak konusu oldu.



EMEKLİYE KİRA YARDIMI KANUN TEKLİFİ ONAYLANIRSA EMEKLİLERE HER AY EN AZ 581 TL KİRA PARASI DESTEĞİ ÖDENECEK!



Söz konusu kanun teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlanır ve meclis çatısı altında onaylanırsa emeklilere her ay net asgari ücretin dörtte biri oranında düzenli aylık kira yardımı ödemesi yapılacak.



Yani 2020 yılı için ödenecek olan kira yardımı 581 lira olurken bu rakam her sene asgari ücrete yapılacak olan zam oranı dahilinde düzenli olarak artacak.



Konu hakkında açıklama yapan kanun teklifinin sahibi Yokuş "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce iştirakçi veya sigortalı olup, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce ya da sonra malullük, yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlardan ve aynı hane içinde yaşayan eş, çocuk dahil üzerlerinde kayıtlı gayrimenkulü olmayan, emeklimize ve emeklimizin ölümünden sonra da maaşını almaya hak kazanan varisine, güncel ve rayiç bedeller üzerinden kira yardımı yapılması, “Sosyal Devlet İlkesi” gereği ve zaruri bir ihtiyaç olarak ivedi bir şekilde hayata geçirilmelidir. Emekli olan milyonlarca vatandaşımızın yaşadıkları ekonomik imkansızlıklara bir nebze de olsa katkıda bulunulmalıdır" sözleri ile teklife destek istedi.



Konunun gündeme gelmesi ile heyecanlanan emekliler zorlukla geçindiklerini belirterek kira yardımı desteği almaları halinde ödenecek olan bu rakamın kendilerini büyük oranda rahatlatacağını belirterek kanunun bir an önce görüşülerek çıkarılmasını talep etti.



Kanun teklifi komisyonda beklemede bulunurken yapılacak görüşmelerde AK Parti ve MHP tarafından takınılacak tavır belirleyici olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri