Emlak Bankası, Ziraat Bankası Konut Kredisi Kampanyası Benzeri Bir Kampanya Hazırlıyor!

Emlak Katılım Bankası Başkanı Deniz Aksu geliştirmiş oldukları yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Emlak Katılım Bankası Başkanı Deniz Aksu geliştirmiş oldukları yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde!

Emlak Katılım Bankası Ziraat Bankası 0.98 konut kredisi kampanyasına benzer bir kampanya hazırlayacaklarını söyledi.



Yeni kampanya da Ziraat Bankası benzeri bir kampany



14 Firmanın Konut Stoku Alınarak Emlak Katılım Bankası İle Satışa Sunulacak



Emlak Bankası tarafından 14 firmanın konut stokunun satın alınacağını belirterek "Eğer müteahhit konutlarının fiyatında piyasayla aynı fikirde değilse, onun için konutların metrekaresi 10 bin lira. Ama piyasa diyor ki, 5 bin lira. O müteahhit de bu fiyata satmak istemiyorsa, finansman giderine razı olup kredi ilişkisine girecek.



Bunu sukukla çözeceğiz. Gayrimenkulün sahipliği burada el değiştirmiyor, geçici süre finansman sağlanıyor. GYF'da ise mülk el değiştiriyor, sizin de sahip olmanıza imkân sağlayan kurumsal bir yapıya dönüşüyor. 14 firma ürünlerini verdi. SPK'ya başvurduk" dedi.



Yeni sistemde Emlak Katılı Bankası satın aldığı bu konutları Ziraat Bankası 0.98 konut kredisi kampanyası benzeri bir kampanya ile satışa sunacak. Ancak iki kampanya birbirinden farklı olacak. Deniz Aksu açıklamasında bu farkı "Ziraat Bankası'nın önderliğinde başlatılan fon sistemiyle bizim modelimiz birbirinden farklı.



O sistemde bankaların inşaat firmalarına kullandırdıkları kredinin fona devredilmesi uygulanacak. Bizim sistemde yatırımcının konut almasına yönelik bir uygulama olacak" şeklinde tarif ederek yeni sistemde amacın yatırımcıya konut satışı olduğunu söyledi.



Proje Teslim Edilene Kadar Daha Düşük Aylık Taksit Ödemesi Yapılacak!



Geliştirdikleri yeni yöntem ile konut projeleri için farklı bir satış yöntemi getireceklerini söyleyen Deniz Aksu böylelikle taksitlerin düşeceğini söyledi.



Konutu teslim alana kadar aylık taksit ödemelerini düşüreceklerini belirten Aksu "Yeni modelde vatandaşın taksit ödemeleri neye göre belirlenecek? Biz banka olarak fon kullandırıp kâr payı alacağız.



Arsa oranı yüzde 30, yüzde 10 hak edişle beraber yüzde 40 oldu. Vatandaş ev aldığında taksitleri hakedişe göre ödeyecek. 1 milyon liralık bir daire için 400 bin lira harcanmış. Dolayısıyla vatandaş 400 bin TL'nin taksiti ödenecek. 120 ay taksitle kâr payı da yüzde 2 olsun. Aylık taksit 9.200 TL.



Bu modelde aylık taksit 3.680 TL oluyor. Proje bittiğinde 9.200 TL taksit ödemeye başlıyorsunuz" diyerek yeni sistemi duyurdu. Yeni sistem sayesinde böylelikle maketten ev sahibi olmak isteyen kişilerin en çok zorlandıkları konuların başında yer alan hem kira hem proje ödeme sorunu da hafifletilmiş oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri