Emlak Danışmanları Ne Kadar Maaş Alır? En Yüksek ve En Düşük Emlak Danışmanı Maaşları

Emlak sektörünün en önemli zincir taşları, Emlak Danışmanları. Bu meslek grubunda bulunanlar gayrimenkul sektöründe oluşan alım satım sürecinin doğrudan içerisinde yer alıyorlar. Peki emlak danışmanları ne kadar maaş alırlar? İşte yanıtı;.

Emlak sektörünün en önemli zincir taşları, Emlak Danışmanları. Bu meslek grubunda bulunanlar gayrimenkul sektöründe oluşan alım satım sürecinin doğrudan içerisinde yer alıyorlar. Peki emlak danışmanları ne kadar maaş alırlar? İşte yanıtı;

Emlak Danışmanları konusunda son dönemlerde yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Emlak sektöründe faaliyet gösteren firmaların daha kaliteli hizmet vermeleri adına atılan adımlar kapsamında sektör adına çok önemli standartlar getirildi.



EMLAK DANIŞMANI 2020 MAAŞLARI



Emlak alanında atılan yeni adımların ardından sektörde çalışanların maaşlarına yönelik düzenlemelerde gelmeye başladılar.



Firmalar çalışanlarının yeterlilik seviyelerine, sektöre hakim olmalarına ve satış sonuç odaklı çalışma sistemlerine göre ücret ödemekteler. Emlak firmalarında çalışanların maaşları bu tür mesleki özelliklerin yanı sıra deneyim ile değişmekte.



Önümüzdeki dönemlerde bu alanda meslek seçimi yapmayı planlayanlar için ise en önemli husus, aylık kazanç tutarı. Emlak danışmanlarının ne kadar maaş aldıklarına yönelik araştırma içerisinde olanlar için emlak365.com olarak bizlerde sektörde ödenen ücretleri inceledik.



YENİ BAŞLAYANLAR VE DENEYİMLİ PERSONELLER İÇİN ÖDENEN ÜCRETLER



Emlak danışmanlarının ne kadar maaş aldıklarına yönelik Kariyet Net sitesinde ortalama fiyat tablosu yer alıyor. Bu tabloya göre firmalar yeni başlayan personellere asgari ücret düzeyinden ödeme yapıyorlar. Ancak bu ödemeler tecrübesiz ve mesleğe yeni girişş yapanlar için. İşe başlayan kişinin öğrenim durumu mesleki yeterlilik düzeyi gibi özellikller maaşın artmasını sağlıyor.



Yeni başlayanların dışında firmalar emlak danışmanlarına ortalama 3 bin 580 TL maaş ödüyorlar. Bu ücret çalışanların deneyimli olması, bulunulan bölgenin gayrimenkul sektörüne hakim olması, talep edilen koşulları sağlaması durumunda 5 bin 290 TL'ye kadar çıkabiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri