Emlak fırsatçıları deprem bölgesinde! Ucuza arazi kapatmaya başladılar!

Deprem felaketinin ardından büyük acılar yaşanırken deprem fırsatçılarının ortaya çıktığı bildirildi. Deprem bölgesinde yok pahasına arazi satın almak isteyenlerin sayısı oldukça arttı. Uzmanlar ise karar vermek için acele edilmemesi konusunda uyarıda bulundular.

Türkiye büyük bir deprem felaketi yaşarken ülke çapında dayanışmanın en üst seviyeye çıkıldığı günlerden geçiliyor. Bu gurur duyulacak tabloyu ise emlak fırsatçıları bozuyor. Malatya, Adıyaman ve Hatay’da köylere giderek insanların hayvanlarını neredeyse bedavaya satın almak isteyen tüccarlardan sonra emlak fırsatçıları ortaya çıktı. Bu fırsatçılar yok pahasına bölgede arazi satın almak için girişimde bulunuyorlar. Devlet yeni konutların inşası için kamulaştırma yapacak ve bu kamulaştırma ile bedavaya aldıkları arsaları devlete satmayı planlayan fırsatçılar harekete geçtiler.

EMLAK FIRSATÇILARINA DİKKAT!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan bir açıklama yaparak, “Bu emlak fırsatçıları Gölcük depremi sonrasında da ortaya çıkmıştılar. Afetler sonrasında insanlar panikle hareket edebiliyorlar. Bu son depremde fırsatçılık önce kiralık konutlarda başladı. Çevre illerde kira fiyatlarını 2-3 kat yükselttiler. Millet büyük sorunlarla boğuşurken fırsatçılar rant peşinde koşuyorlar.” dedi.

6 AY, 1 YIL SONRA CİDDİ PARALARLA SATACAKLAR

Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran da değerlendirmelerde bulunarak, “Bu dönemlerde önce dedikodu çıkartılır ve ardından mülkleri çok ucuza alırlar. Aradan 6 ay, 1 yıl zaman geçtikten sonra ise bu ucuz aldıkları gayrimenkulleri çok ciddi paralarla satarlar. Yeniden inşa ile beraber kamulaştırmalar gündeme gelecek. Bundan dolayı bölge insanı arazilerini fırsatçılara kaptırmamalılar.” ifadelerini kullandı.

SAKIN TOPRAK VE MÜLK SATMAYIN!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bir açıklamada bulunarak, “Geçici olarak memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlarımıza uygun ortamı sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Bu süreç tamamen geçicidir. Bunun için de topraklarımıza ve mülklerimize sahip çıkalım. Sakın toprak ve mülk satmayın. Bizlere miras kalan bu topraklar bu kentin geleceği hakkında bize söz söyleme hakkı veriyor. Bizim köklerimiz bu şehirde. Asla bu şehri terk etmeyeceğiz. Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracağız. Giden hemşerilerimiz de topraklarına ve evlerine geri dönecekler.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri