Emlak Fotoğrafı Nasıl Çekilir, Hangi Detaylara Dikkat Edilir?

Gelişen teknoloji ile beraber emlak sektöründe ev satışı yapmanın en önemli alanlarından birisi de internet mecrasında yayınlanan ilanlar oluyor. Bu ilanlarda satışa sunulan evlerin fotoğrafları alıcıyı en çok etkileyen detaylardan birisi oluyor. Peki bir emlak fotoğrafı nasıl çekilmeli? Emlak fotoğrafı çekerken nelere dikkat edilmelidir.

İnternetin hayatımızın her alanına girmesiyle emlak sektöründe de değişimler beraberinde geldi. Önceki yıllarda internet mecralarından yapılan amlak satışlarının sayısı çok sınırlıydı. Ancak son dönemlerde ise bu sayı oldukça arttı. Hatta sektörün ana satış alanlarından birisi internette yayınlanan emlak satış ilanları oldu. Bu gelişme ile yeni detaylar, sektörel yeni kaideler de ortaya çıktı.

Emlak satış ilanlarında alıcıların en çok ilgilendikleri detay fiyattan sonra emlak fotoğrafları oluyor. İlgi çekici ve insanın içini ferahlatan evlerin fotoğraflarının olduğu ilanlar çok daha fazla ilgi görüyor. Bu nedenle emlak fotoğrafı çekmek artık profesyonel bir fotoğrafçılık alanı haline geldi. Peki bir emlak fotoğrafı nasıl çekilmelidir?

UYGUN FOTOĞRAF MAKİNESİ OLMALI!

Emlak fotoğrafı çekmek isteyenler kaliteli görüntüler elde etmek için yine kaliteli fotoğraf makineleri kullanmalıdırlar. Bazı akıllı telefonların kameraları oldukça iyi performans verseler de bir fotoğraf makinesi detayı kadar perdormans ortaya koyamıyorlar. Bunun için gelişmiş bir fotoğraf makinesi ile çekim yapılmalı. Özellikle ışık sorunu olan evlerde telefonlar ile çekilen fotoğraflarla emlak satışı yapmak kolay bir iş olmayacaktır.

FOTOĞRAF ÇEKERKEN FERAHLIK DETAYINA DİKKAT!

Bir evin fotoğrafı çekilirken ferahlığa özen gösterilmelidir. İnsanlar yeni bir ev satın alırken ferah bir ev arayışındalar. Bunun için de evin fotoğrafı çekilirken dağınıklık giderilmelidir. Eşya kalabalığı mükmünse ortadan kaldırılmalıdır. Açık dolap kapıları, açık klozet kapakları ve düzensiz duran eşyalar iç sıkıcı fotoğraflara neden olabilir.

BİNANIN DIŞARIDAN ÇEKİMİ YAPILMALI

Emlak fotoğrafçılığında önemli detaylardan birisi de satışa sunulan evin içi kadar dışı olmaktadır. İnsanlar artık yalnızca evin içi ile ilgilenmiyorlar. Binanın nasıl olduğu, çevresindeki yapılar, evin önü açık mı değil mi gibi ayrıntılara dikkat ediliyor. Bu fotoğraflar çekilirken ışık detayına dikkat edilmeli. Günün en yüksek ışık imkanının olduğu saatte bu çekim yapılmalıdır.

Emlak Haberleri Haberleri