Emlak Katılım Bankası'ndan Tapu Güvenilir Hesap: Tapu Devri ve Taşınmaz Bedeli Eş Zamanlı Transfer Edilecek

Emlak Katılım Bankası tapu işlemleri sırasında müşterilerin daha güvenli bir şekilde işlemlerini yerine getirmeleri için Güvenlik Tapu Hesabı uygulamasını devreye soktu.

Emlak Katılım Bankası tapu işlemleri sırasında müşterilerin daha güvenli bir şekilde işlemlerini yerine getirmeleri için Güvenlik Tapu Hesabı uygulamasını devreye soktu. Bankanın yeni başlattığı güvenli tapu uygulamasının detayları ve kullanım aşamaları haberimizde.

Emlak Katılım Bankası tarafından başlatılan Tapu Güvenilir Hesap uygulaması alışveriş sürecinde vatandaşlara ek avantajlar sağlıyor. Emlak Katılım Bankası'nın söz konusu uygulamaya dair kullanım detayları ve hesap kullanımının nasıl çalıştığına dair açıklamaları haberimizde.



EMLAK KATILIM BANKASI TAPU GÜVENİLİR HESAP UYGULAMASI NASIL ÇALIŞIR?



Tapu Güvenilir Hesap uygulamasında esas amaç tapu devri işlemleri ile satış bedelinin aynı anda el değiştirmesinin sağlanması. Bu uygulama ile Emlak Katılım Bankası müşterilerinin nakit taşıma risklerini ortadan kaldırıyor. Alım satım süreci Tapu Güvenilir Hesap ile hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanıyor.



Banka açıklamasında ayrıca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Emlak Katılım arasındaki protokol sayesinde Tapu Güvenilir Hesap uygulamasının tüm tapu dairelerine entegre bir sistemle çalıştığı ifade edildi.



Alıcı ve Satıcılara Ayrı Ayrı Hesap Açılacak



Bu uygulama kapsamında Emlak Katılım Bankası üzerinden alıcı ve satıcı için hesap açılacak. Alıcı ve satıcılar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden sistem üzerinden alınacak veri akışı doğrultusunda bu hesap üzerinden tüm ödemeleri gerçekleştirebilecek. Aynı zamanda tapu devri ve taşınmaz bedeli transferi eş zamanlı transfer edilecek.



SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?



Emlak Katılım Bankası tarafından uygulamaya konulan Tapu Güvenilir Hesap uygulamasında sistem şu şekilde çalışacak.



Alıcı ve Satıcı Emlak Katılım’a başvurarak hesap açma talebinde bulunacaklar. Daha sonra Hakem Hesap Ekranından satıcının TCKN bilgisi ile satıcının üzerindeki gayrimenkul bilgisi sorgulanacak. Sistem üzerinden satışı yapılacak olan gayrimenkul işaretlenecek. Ardından Satıcının Tapu harcı ve döner sermaye hizmet bedeli nezdindeki hesapta satış bedeli bloke edilir ve oluşturulan Hakem Hesap referans numarası Emlak Katılım tarafından Tapu Müdürlüğü’ne sistem üzerinden iletilir. Bu sürecin ardından ise alıcı ve satıcıdan tapu devri başvurusu alınır. Başvurunun ardından ise tapu devri gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü'nde mülkiyet el değiştirdiğinde Emlak Katılım’a sistem üzerinden veri akışı yapılır. Daha sonra işlem sonunda alıcı ve satıcıya mesaj gönderilir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri