Emlak Ofisleri Ayakta Kalabilmek İçin Ne Yapmalı?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa emlak ofislerinin ayakta kalabilmesi için neler yapılması gerektiğini açıkladı. Emlak piyasası neden durgun?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa emlak ofislerinin ayakta kalabilmesi için neler yapılması gerektiğini açıkladı. Emlak piyasası neden durgun?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa emlak ofisini ayakta kalabilmesi için neler yapılması gerektiğini açıkladı.



Başkan Nizameddin Aşa "emlak ofislerinin ayakta kalabilmesi için en az hey bir konut satması şart aynı zamanda hafta da bir tane de olsa ev kiralaması gerekir" dedi.



Türkiye genelinde konut satışları düştü. 2018'in Şubat ayına göre yüzde 18.023 düşerek tam 78 bin 450 adete geriledi.



Konut Satışları Neden Geriledi?



İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa konut satışlarının neden gerilediğine dair şu açıklamayı yaptı.



“Konut piyasasında belirsizlik var. Kimse 1 milyon TL verip lüks konut alma derdinde değil. Halkın aradığı konutun fiyat aralığı 300 ile 500 bin TL arasında değişiyor. Şu anda en büyük sorun finansman, konut kredisi faizleri biraz inerse satışlar canlanabilir. Yurttaş 300 bine ev bulsa kredi taksitleri de ayda 1500 TL ile 2 bin TL arasında değişse alacak.



Şu anda piyasada lüks konut ihtiyacı yok, bu alana çok yatırım yapılırken de uyarmıştık" dedi.





2018 Emlak Yasası Şartlarını Yerine Getiremeyen Bazı Şirketler Kapandı!



İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Gelirin büyük kısmı ev satışında elde ediliyor. Bir emlak ofisi ayda bir ev satamıyorsa büyük sıkıntı. Kiralama tarafında son dönemlerde hareketlenme var. Ev fiyatları olması gereken seviyeye indi” dedi.



Haziran 2018’de değişen Emlak Yasası’nın şartlarını yerine getiremeyen bazı şirketlerin de kapandığını belirtti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri