Emlak Sektörü Konutta Enflasyonun Üzerinde Kazandırmaya Başladı! Uzman İsimden Konut Fiyatları Artacak Uyarısı!

Emlak sektöründe meydana gelen gelişmeler neticesinde aylık getiri oranı 29 aylık bir sürenin ardından ilk defa enflasyonun üzerine çıktı.

Emlak sektöründe meydana gelen gelişmeler neticesinde aylık getiri oranı 29 aylık bir sürenin ardından ilk defa enflasyonun üzerine çıktı. Mayıs ayında konut sektöründeki getiri oranı yüzde 10.6 oldu.

Emlak sektöründe 2020 yılında gerçekleşen gelişmeler uzun bir sürenin ardından aylık getirinin enflasyon rakamının üzerine çıkmasını sağladı. Merkez Bankası'Nın verilerine göre Mayıs ayında sağlanan reel getiri yüzde 10.6 oldu.



KONUT FİYAT ENDEKSLERİ YÜKSELİYOR



Türkiye'nin üç büyük ilindeki konut fiyat endeksleri değerlendirildiğinde 2020 yılı Mayıs ayı rakamlarının bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 3,8, Ankara'da yüzde 7 ve İzmir'de yüzde 7,1 artış sağladı. Aynı değerler bir önceki yılın aynı ayının rakamları ile karşılaştırıldığında ise İstanbul'da yüzde 16,9, Ankara'da yüzde 24 ve İzmir'de yüzde 24,8 arttığı görüldü.



750 BİN YENİ KONUT İHTİYACI VAR



Konu ile alakalı olarak bir açıklama yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Türkiye'de yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin konutun sahibi değişiyor. Ayrıca şu anda Türkiye'de 750 bin yeni konut ihtiyacı bulunuyor. Bu nedenle konuta olan talep artarak devam edecektir.” dedi.



Konut sektöründe belirleyici tüketici kitlesinin artık oturmak için ev alanlar olduğunu söyleyen Mehmet Kalyoncu, “Gayrimenkul projeleri bu nedenle artık yatırım amaçlı değil tüketiciye uygun bir biçimde şekillenmeli. Bunu yapamazsak yine satış sıkıntısı yaşayabiliriz.” ifadelerini kullandı.



KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK



Konut fiyatlarının artacağını da söyleyen Mehmet Kalyoncu, “Yükselen inşaat maliyetlerini firmalar uzun süredir fiyatlara yansıtmıyorlar. Bu nedenle bu dönemde konut alanlar karlı çıkacaklar. Yeni projelerde şu anda mevcut fiyatlarla konut almak imkansız hale gelecek. Bunu bilen yatırımcılar konut alımını yıl sonuna kadar yoğun şekilde sürdürecekler.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri