Emlak Sektörü Rusya'da Can Çekişiyor! Moskova Emlak Piyasası Raporu Açıklandı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da emlak sektöründe meydana gelen gerileme ülkede büyük bir krizin yaşanmasına neden oldu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da emlak sektöründe meydana gelen gerileme ülkede büyük bir krizin yaşanmasına neden oldu. Yayınlanan rapora göre Türk şirketlerinin de emlak yatırımlarının bulunduğu Moskova'da koronavirüsün etkisi nedeniyle ciddi bir gerileme yaşanmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada ekonomileri olumsuz şekilde etkilemeyi sürdürüyor. Ölümcül salgının en çok etkilediği sektörlerden olan emlak sektörü de dünya genelinde ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. Türkiye bu sorunları düşük maliyetli konut kredileri ile aşmayı başarsa da çok sayıda ülkede emlak sektörü ciddi bir gerileme ile karşı karşıya kalmayı sürdürüyor.



EMLAK SEKÖTÖRÜ RUSYA'DA CAN ÇEKİŞİYOR!



Rusya'nın başkenti Moskova'da emlak sektörünün koronavirüsten nasıl etkilendiğine dair bir araştırma yapılarak kamuoyuna duyuruldu. Bu araştırmanın sonuçlarına göre yeni konutlara olan talep Moskova'da yüzde 50'lik bir azalma gösterdi.



KONUT SATIŞLARI YÜZDE 44 AZALDI



Emlak şirketi Metrium tarafından hazırlanan rapora göre koronavirüs salgını neticesinde bozulan ekonomik durum neticesinde Moskova'da konut satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 azalttı. Bu azalış koronavirüs sürecinde inşaatların askıya alınması ile açıklandı.



LÜKS KONUTLARA İLGİ KALMADI!



Moskova'da lüks konut projelerindeki konutların satışlarında da ikinci çeyrekte yüzde 79'a varan azalma gerçekleşti.



EMLAK SEKTÖRÜNÜN TOPARLANMASI ZAMAN ALACAK!



Rusya'daki emlak sektörü uzmanlarına göre emlak piyasasında yaşanan gerilemenin halen devam ettiği ve bir süre daha bu şekilde ilerleme gerçekleşeceği belirtildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri