Emlak Sektöründe Yeni Trend Sağlıklı Ev Konsepti! Sağlıklı Ev Kriterleri Nelerdir?

Dünyada çok şeyi değiştiren koronavirüs salgını emlak sektöründe de ciddi değişimleri beraberinde getirdi.

Dünyada çok şeyi değiştiren koronavirüs salgını emlak sektöründe de ciddi değişimleri beraberinde getirdi. Vatandaşlar ev satın alırken artık bahçeli, müstakil evlere yöneldiler. Bu nedenle yeni projeler de buna yönelik planlanmaya başlandı. Bu nedenle sağlıklı ev konsepti emlak piyasasında öne çıkmaya başladı.

Türkiye'de emlak sektörü koronavirüs sürecinde çeşitli aşamalardan geçmek durumunda kaldı. Salgının etkin olduğu dönemde düşüş yaşayan emlak satışları normalleşme döneminde ise tam tersi bir görüntü çizdi. Konut kredilerinde düşük maliyetli finansman desteklerinin katkısıyla konut satışları rekordan rekora koştu. Ancak bu süreçte vatandaşların ev satın alırken tercihlerinin de değiştiği görüldü.



YENİ TREND SAĞLIKLI EV KONSEPTİ



Vatandaşların bahçeli ve müstakil evlere yönelmeleri izerine inşaat firmaları da projelerini bu konsepte uygun şekilde planlamaya başladılar. Dap Yapı da bu inşaat firmalarından birisi oldu. Sağlıklı ev konsepti ile 80.000 metrekarelik dev alanda 60.000 metrekarelik doğal koru alanı ve diğer doğal alanların bulunduğu sağlıklı ev projesi son dönemlerin en gözde konut projesi haline geldi.



Sağlıklı Ev Projesi ile alakalı olarak açıklama yapan DAP Yapı Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, “Koronavirüs sürecinde insanların bir evden beklentisi değişti. Önceden evler yaşam alanı değildi. Daha çok ailece dinlenme yeri haline gelmişti. Ancak salgın döneminde insanların evlerine kapanmaları ile asıl ihtiyaçlar ortaya çıktı. Bizler de eksikleri görme fırsatı elde ettik. Balkonlar insanlara yetmeyecek kadar küçük gelmeye başladı. Temiz hava almak için bir bahçenin evler için olmazsa olmaz olduğunu farkettik. İnsanlar bu eksikliklerin olmadığı konutlara yönelmeye başladılar.” dedi.



DAP YAPI SAĞLIKLI EV KRİTERLERİNİ BELİRLEDİ



Pandemi sonrasında Sağlık Kurulu oluşturup projelerine ona göre karar verdiklerini söyleyen Kayhan Çavuşoğlu, “Biz oluşturduğumuz Sağlık Kurulu'nun ve 58 bin kişinin fikirlerini alarak sağlıklı bir evin nasıl olacağına dair kriterler belirledik. Buna göre evlerde asansör olmalı ancak insanlar diledikleri zaman asansör kullanabilmeliler. Bu nedenle çok yüksek merdivenlerden kaçınılması kriteri belirlendi. Bir diğer kriter ise evlerde fiziki şartlar mümkünse bahçe ayrıntısı olmalı. Eğer bu yapılamazsa teraslı ya da bir oda büyüklüğünde bir balkonu olmalı. Sağlık ev konsepti kesinlikle ormana yakın veya orman içerisinde olmalı. Ayrıca tüm bunlar 2019 deprem yönetmeliği ile birleşmeli” şeklinde konuştu.



BAHÇELİ EVLERE TALEP YÜZDE 233 ARTTI



Sağlıklı ev konseptine yönelik açıklamalarına devam eden Kayhan Çavuşoğlu, “Sağlıklı evler iki açıdan önemlidir. Hem bu evler çok konforlu bir yaşam alanıdır hem de karlı bir yatırım aracıdır. Şu anda biz 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde bu şekilde proje gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs sürecinde bahçeli evlere talep yüzde 233 arttı. İnsanlar şehir merkezlerinde doğayla iç içe olan konutlarda yaşamak istiyorlar.” dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri