Emlak Sektöründen Konut Kredisi Faizlerinin Yükselmesi Konut Fiyatlarını Düşürecek Değerlendirmesi!

Konut kredilerinde faiz oranlarının yeniden artmaya başlamasını sektörde aktif olarak bulunan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu değerlendirdi.

Konut kredilerinde faiz oranlarının yeniden artmaya başlamasını sektörde aktif olarak bulunan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu değerlendirdi. Faizlerin düşmesiyle konut satışlarının yükseldiğini belirten Alpay Hacıoğlu faizlerin yükselmesiyle konut fiyatlarında gerileme olmasını beklediklerini söyledi.

Konut kredilerinde faizlerin yükselmesi emlak sektöründe en çok tartışılan konu haline geldi. Bu faiz yükselişinin konut fiyatlarını düşüreceğine dair endişeler yaşanan emlak sektöründe çeşitli değerlendirmeler yapılmaya başlandı.



Haziran ayında başlatılan düşük maliyetli konut kredisi kampanyası ile Türkiye'de konut satışları rekor kırmıştı. Ancak son günlerde dolar kurundaki hareketlilik neticesinde konut kredilerinin faizleri yükseltilmeye başlandı. Artık cazip olmaktan çıkan konut kredileri nedeniyle konut satışlarının gerilemesi bekleniyor.



FAİZLERİN DÜŞMESİYLE SATILAMAYAN KONUTLAR SATILDI



Yaşanan gelişmeler hakkında düşüncelerini ifade eden Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Faizler düşmeden önce Kocaeli'de 1800 konut satılmıştı. Faizlerin düşüşü sonrasında ise bu sayı 4000'e yükseldi. Faizlerin düşmesi emlakçıların işlerini arttırdı. Satılamayan konutlar bu süreçte satıldı.” dedi.



FAİZLERİN YÜKSELMESİ KONUT FİYATLARINI DÜŞÜRECEK



Sektörde yaşanacak gelişmeleri de yorumlayan Alpay Hacıoğlu, “Faizlerin artmasıyla beraber ev fiyatları da düşecek. Mülk sahipleri faizler düşünce fiyatları arttırmışlardı. Şimdi onlar düşünsünler bakalım evlerini satabilecekler mi? Biz ahlaklı olarak buişi yapmak istiyoruz. Ancak şartları lehine çevirmak isteyenler emlak sektörüne de zarar verdiler.” ifadelerini kullandı.



İnşaat malzemelerinin zamlandığını söyleyen Alpay Hacıoğlu, “İnşaat malzemelerinin fiyatları oldukça yükseldi. Buna rağmen konut üreten müteahhitler fiyat artışı yapmadı ama fırsatçı mülk sahipleri fiyatları arttırdı. Bu fiyat artışlarında ne emlakçıların ne de müteahhitlerin kabahati yok.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri