Emlak Uzmanları Uyardı: Corana Virüsü Krizi Atlatıldığında Konut Fiyatları ve Ev Kiraları Zam Rekoru Kıracak!

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomi olumsuz olarak etkilenmeye devam ederken özellikle de inşaat ve konut sektörü yaşanan daralmadan payını aldı.

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomi olumsuz olarak etkilenmeye devam ederken özellikle de inşaat ve konut sektörü yaşanan daralmadan payını aldı. Sektörde talepte büyük azalma yaşanırken emlak uzmanları konut sektörünü değerlendirdi. Corana virüsü konut fiyatlarını nasıl etkiler, ev fiyatlarına zam gelir mi, kiralara zam var mı, ev almanın doğru zamanı mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corana Virüs salgını ne yazık ki inşaat sektörünü de olumsuz etkilemeye devam ediyor.



Vatandaşların salgın nedeni ile önerilen karantina kurallarına uyması ve ekonomik olarak yaşanan tedirginlik konuta olan talebin azalmasına neden oldu.



KORANAVİRÜSÜ KONUT FİYATLARINI ETKİLER?



Corana virüsü salgını ilk etapta konuta olan talebin azalması nedeni ile konut fiyatlarında düşüşe neden oldu.



Ancak ilerleyen dönemde konut üretiminde yaşanan azalma ve inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanacak olan yükseliş ve krizin geçmesinin ardından artacak olan konut talebi ile beraber konut fiyatlarında yükseliş yaşanacağı belirtiliyor.



KORANA VİRÜSÜ KRİZİ ATLATILINCA KONUT FİYATLARI VE EV KİRALARI UÇUŞA GEÇECEK!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Özellikle dolar ve altındaki yüksek değer artışları sonrasında, yatırımcılar için yeni fırsat gayrimenkul yatırımları olacak. Faiz oranlarının düşük olduğu bu dönemde, uzun süredir değerleri düşük kalan ve kriz sonrası talep patlaması yaşanacak 2. El konutları şimdi almanın tam zamanı.



Piyasaların normalleşmesi sonrasında hem kira talebi hem de satılık daire talebi artacak” diyerek konut fiyatlarının büyük bir hızla yükseleceğini açıkladı.





KONUT FİYATLARI NEDEN YÜKSELECEK?



İnşaat sektöründe 2019 yılının birinci yarısında yaşanan durgunluk nedeni ile çok sayıda konut projesi rafa kaldırılmış, satamayacağı korkusu ile pek çok müteahhit konut üretimine ara vermişti. TÜİK tarafından açıklanan yapı ruhsatı izin belgesi istitastikleri de bu dramatik düşüşü ortaya koymuş ve yeni konut üretiminin nerede ise yarı yarıya azaldığını gözler önüne sermişti.



Koranavirüs salgını nedeni ile son dönemde şantiyelerin pek çoğunda ne yazık ki yeniden çalışmalara ara verildi. Yani zaten sınırlı olan konut üretimi için yeniden daralma yaşanmaya başlandı.



Pek çok inşaat malzemesinin Çin'den gelmesi de Çin'de yaşanan üretim faaliyetlerinin tamamen durması nedeni ile ilerleyen dönemde fiyat artışı yaşanması ihtimalini ortaya çıkardı. İnşaat sektörü için önümüzdeki dönemde Çin'den gelen ucuz inşaat malzemesi pazarı sıkıntısı yaşanırken bu da inşaat maliyetlerinin artması anlamına gelecek.



Koranavirüs krizi sonrasında hükümet tarafından konut sektörüne yeni teşvik ve destek ödemeleri yapılması bekleniyor. Bu da vatandaşın konuta olan talebini arttırırken artan talep ile konut fiyatları yeniden yükselişe geçecektir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri