Emlak ve Gayrimenkul Sektörü Corana Virüs Sonrası Normalleşme Sürecine Hazırlanıyor! Konut Fiyatları Düşecek Mi?

Türkiye korana virüs ile mücadelesine kararlı adımlarla devam ederken başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

Türkiye korana virüs ile mücadelesine kararlı adımlarla devam ederken başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Virüsün etkisini hızla yitirmesi üzerine Türkiye normalleşme sürecine hazırlanıyor. Normalleşme sürecinde ekonomik olarak kayıp yaşayan sektörler hızla toparlanmak için önlemler almaya devam ederken bunlardan biri de emlak ve gayrimenkul sektörü oldu. Ev almak isteyenler ne yapmalı, konut fiyatları düşecek mi, yeni konut projeleri kampanyaları gelecek mi?

Korana virüs salgını ile mücadede başarılı sonuçlar alınırken Türkiye normalleşme takvimine geçişe hazırlanıyor.



KONUT VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ KAMPANYA DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR!



2020 yılına düşen konut kredisi faiz oranları nedeni ile son derece iyi bir başlangıç yapan konut sektörü en iyi başlangıç rakamına ulaşarak yeni yıla rekorla giriş yapmıştı.



Kamu bankaları tarafından yapılan konut kredisi faiz indirimleri meyvelerini verirken vatandaşın beklettiği talep düşen faizle alıma yönelmişti.



Ancak Mart ayı itibari ile patlak veren korana virüs salgını ile konuta talepte daralma yaşanmış Nisan ayında ise büyük bir düşüşle konut satışı hız kesmişti.



Corana virüs salgını sonrasında konut sektörü kaldığı yerden iyi bir başlangıç yapmak için çalışmalara başladı. Çok sayıda konut projesi Haziran ayı itibari ile satışları arttırmak amacı ile yeni kampanyalara yönelirken bazı projelerde ise lansman çalışmaları yapılacağı öğrenildi.



KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, NE OLUR?



Korana virüs salgını sonrasında yanıt aranan sorulardan biri de konut fiyatları düşecek mi sorusu oldu.



Konut satış rakamları düşerken firmaların pazarlama taktiği olarak yüzde 10 oranında indirim yapmasına makul gözü ile bakılırken yine sıfır konutlara özel düşük faizli konut kredisi, firma bünyesinde taksitli satış imkanı gibi benzer kampanyaların yapılması da bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri