Emlak Vergisi 2. Taksit Son Ödeme Tarihi 30 Kasım'da Doluyor! Yatırılmazsa Gecikme Faizi 2021 Ne Kadar?

Evi, işyeri ve arsası olanlara kritik uyarı geldi. Emlak vergisi ikinci taksit son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisi ödenmezse ne olur, para cezası var mı, eve haciz gelir mi?

Milyonlarca ev sahibi ve arsa sahibini ilgilendiren kritik uyarı geldi! Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi yaklaştı. Her sene Mart ayında başlayan emlak vergisi ödemelerini isteyen kişiler peşin olarak tek seferde Haziran ayı sonuna kadar öderken, isteyen kişilere ise 2 eşit taksit halinde ödeme imkanı sunuluyor.

Emlak vergisini taksitle ödeyen kişiler için 2. taksit son ödeme tarihi yaklaştı. Peki, emlak vergisi ödenmezse ne olur, eve icra gelir mi, gecikme cezası ne kadar?

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Servet vergileri arasında yer alan emlak vergisi her sene Mart ayında ödenmekte olup Haziran ayına kadar isteyen taşınmaz sahipleri tek seferde peşin ödeme yapmakta, isteyen taşınmaz sahipleri ise 2 eşit taksit halinde vergi borçlarını ödeyebilmektedir.

Taksitle emlak vergisi ödemesi yapmayı tercih eden kişiler ödemelerini 1 Kasım tarihi itibari ile yapmaya başlamakta olup emlak vergisinde 2. taksit son ödeme tarihi ise Kasım ayının son iş gününe gelen gün olarak uygulanmaktadır. Bu sene emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi 30 Kasım 2021 Salı günü itibari ile sona erecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR, GECİKME FAİZİ 2021 NE KADAR, EVE İCRA GELİR Mİ?

Emlak vergisi son ödeme tarihi dolmasına rağmen ödenmediği takdirde gecikme cezası uygulanmakta olup bu rakam 2021 senesi için yüzde 1,6 olarak uygulanmaktadır. Borçtan dolayı belediyelerin eve ve araca haciz hakkı bulunmakta olup genelde belediyeler tapu satışında bu parayı faizi ile tahsil ettikleri için icra uygulamasını tercih etmemektedir.

Emlak Haberleri Haberleri