Emlak Vergisi 2022 Son Ödeme Günü Ne Zaman, Nereye Ödenir?

Mülk sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman merak ediliyor. Emlak vergisinin ilk taksit ödeme dönemi o tarihte tamamlanacak.

Gayrimenkul sahiplerinin belirli kurallar çerçevesinde her yıl iki taksit ile ödediği emlak vergisi için ilk taksit dönemi 1 Mart itibariyle başladı. Taşınmaz sahipleri için oldukça önemli olan emlak vergisinin son ödeme günü merak edilirken bazı istisnalar da bulunuyor.

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Belediyeler tarafından her yıl taşınmaz sahiplerinden tahsil edilen emlak vergisi, hem tek seferde hem de iki taksit halinde ödenebilmektedir. 2022 yılının başlamasıyla birlikte gündem konularından biri olan emlak vergisinin ilk taksit dönemi 1 Mart 2022 tarihinde başladı. Emlak vergisinin ilk taksiti için son ödeme tarihi ise 31 Mayıs 2022.

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise kasım ayında başlayacak. Söz konusu vergi ödemeleri banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve e-Devlet sistemi üzerinden ödenebilecek.

EMLAK VERGİSİ NEREYE, NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemeleri günümüzde internet aracılığı ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Emlak verginizi 31 Mayıs 2022 tarihine kadar banka hesabına havale ya da EFT şeklinde, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ile e-Devlet üzerinden ödeyebilirsiniz. Ayrıca ödemesini internet üzerinden yapmak istemeyenler ve direkt elden ödeme yapmak isteyen kişiler de, belediyelere giderek emlak vergisi ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAFTIR?

Emlak vergisinden bazı kişiler muaf tutulmaktadır. Bu kişiler, bir mülkü olan fakat mülkü dışında başka bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizlerdir. Bunun yanında brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul veya hisse sahibi olanlar da vergi kapsamı dışında tutulmaktadır.

Emlak Haberleri Haberleri