Emlak vergisi 2.taksit son ödeme tarihi bugün doluyor!

Ev, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmazı olan kişilere emlak vergisi son ödeme tarihi uyarısı yapıldı. Emlak vergisi 2.taksit son ödeme tarihi bugün itibari ile doluyor. Emlak vergisi ödenmezse ne olur, gecikme cezası kaç TL?

Milyonlarca taşınmaz sahibine son ödeme tarihi uyarısı yapıldı. Emlak vergisi mükellefleri için bugün vergi ödemesinde 2. taksit süresi sona eriyor. Son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödenmeyen emlak vergisi için gecikme cezası işletiliyor. 2023 yılında ödenecek olan emlak vergisi rakamlarına gelen rekor zamda ödemeyen kişilerin daha yüksek tutarda para ödemesine neden oluyor. 

2022 yılı yeniden değerleme oranı rakamı üzerinden yapılan hesaplamaya göre emlak vergisi ödemelerine 2023 yılında yüzde 61,5 oranında zam yapılacak. Yeni zamlı rakamlar nedeniyle ödemesini yapmayan ve gecikmeye düşen kişilerin ceplerinden çıkacak olan para yüzde 61,5 oranında artacak. 

EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?

Emlak vergisi her sene taşınmaz sahipleri tarafından düzenli olarak ödenen vergiler arasında yer alırken ilk taksit ödemesi Mart ayı itibari ile başlıyor. 1 Mart 2022 tarihinde başlayan emlak vergisi ödeme döneminde isteyen kişiler adlarına tahakkuk ettirilen emlak vergisi borçlarını tek seferde peşin olarak ödeyebildikleri talep etmeleri durumunda toplam borcu 2 eşit taksit halinde de yatırabiliyor. 

Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ise Mayıs ayı sonuna kadar sürüyor. 2 taksit halinde emlak vergisi ödemek isteyen kişiler için ise emlak vergisinde 2. taksit dönemi Kasım ayında başlıyor. 1 Kasım 2022 tarihinde başlayan emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım 2022 itibari ile sona eriyor. Bu tarihe kadar ödemesini yapmayan kişiler gecikmeye düşerken emlak vergisi gecikme cezası işletilmeye başlıyor. 

Emlak Haberleri Haberleri