Emlak Vergisi Borcu Olanlara Çok Kritik Yapılandırma Uyarısı! Vergi Yapılandırma Son Başvuru Tarihi Ne Zaman Dolacak?

Emlak vergisi borcuna af müjdesi beklenirken bunun yerine yapılandırma desteği sunulacağı ilan edilmişti.

Emlak vergisi borcuna af müjdesi beklenirken bunun yerine yapılandırma desteği sunulacağı ilan edilmişti. Emlak vergisi borcu olanlara çok kritik yapılandırma uyarısı geldi. Emlak vergisi yapılandırma başvurusu ne zaman sona erecek, borç ödenmezse ne olur

Emlak365.com / Emlak vergisi borcu olanlara çok kritik yapılandırma uyarısı geldi. Emlak vergisi borç yapılandırma başvurusu yapmayanlar için yapılandırma son başvuru tarihi dolacak.

EMLAK VERGİSİ BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Evi, işyeri, arsası ve tarlası olan kişiler için emlak vergisi yapılandırma müjdesi gelmişti. Ancak emlak vergisi borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile sona ermiş olacak. Açıklanan yapılandırma şartlarına göre belirlenen son başvuru tarihine kadar yapılandırma için gerekli işlemleri başlatmayan taşınmaz sahipleri devletin sunmuş olduğu faiz silme ve taksitle borç ödeme imkanından yararlanama haklarını kaybetmiş olacak.

EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR, BORCU OLANLARA HACİZ GELİR Mİ?

Emlak vergisi de dahil olmak üzere tahsil edilen tüm vrgiler devletin en önemli gelir kaynakları arasında yer almakta olup vergi borçları ödemesi zorunlu olan borçlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle zamanında emlak vergisi borcunu ödemeyen taşınmaz sahipleri için devlet aylık gecikme zammı işletmekte olup biriken toplam borç ve üzerine işletilen faiz yükü mutlaka taşınmazın satışı ya da tapu devir işlemleri sürecinde tahsil edilir.

Borca konu olan taşınmazın satışı esnasında mutlaka borcu yoktur yazısı da istenmekte olup ekranda görüntülenen emlak vergisi borcu bulunması halinde taşınmazın satışına izin verilmez. Yani tapuda konut satışı, devri gibi işlemlerin yapılması için mutlaka taşınmaza ait olan emlak vergisi borcu toplu olarak faizi ile birlikte tahsil edilir.

EMLAK VERGİSİ BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olan kişiler yapılandırma başvurularını internet üzerinden ve ilgili belediyelerin internet siteleri üzerinden online olarak yapabilecekler. Yapılan başvurunun ardından emlak vergisi yapılandırması ilk taksit ödemesi 2021 yılında başlayacak.

Emlak Haberleri Haberleri