Emlak Vergisi Borcu Olanlara Kritik Uyarı! Son Gün 31 Mart...

Emlak vergisi borçlarına af gibi yapılandırma büyük ilgi görmüş, borcu olan pek çok kişi yapılandırma başvurusunda bulunarak kendilerine sunulan bu haktan yararlanmıştı. Vergi borcu yapılandırması için son ödeme tarihi yaklaştı. Yapılandırma borcu, taksiti ödenmezse ne olur?

Özellikle de pandemi döneminde yaşanan ekonomik dalgalanma nedeni ile pek çok kişi borçlarını ödeyemez hale gelmiş, yoğun bir yapılandırma talebinde bulunmuştu.

Yapılan çağrıların ardından yapılandırma onayı verilmiş, vergi ve prim borçları ile emlak vergisi borçlarının da içerisinde olduğu büyük bir yapılandırma paketi hazırlanarak vatandaşların kullanımına sunulmuştu.

EMLAK VERGİSİ BORÇ YAPILANDIRMASI YAPANLAR DİKKAT!

Vergi borcu olduğu için kendisine sunulan fırsattan yararlanan kişiler yapılandırma işlemlerini tamamlamıştı. Yapılandırma başvurusu yaparak ilk taksit ödemesini yapan kişiler için ikinci taksit son ödeme tarihi yaklaştı. Vergi ve idari para cezası olan kişilere sunulan yapılandırma hakkından yararlanan kişiler bu hakkı kaybetmemek adına taksitlerini mutlaka belirtilen tarihte ödemekle yükümlü tutuluyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesi için son başvuru tarihi 1 Şubat tarihinde dolmuş, birinci taksit son ödeme tarihi ise 1 Mart tarihi itibari ile sona ermişti.

Ödemesini peşin yapan kişiler 1 Mart tarihine kadar ödemelerini yaparken taksitle ödeme seçeneğinden yararlanan kişiler için 2. taksit son ödeme tarihi 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar ödemesini yapmayan kişiler ne yazık ki yapılandırma hakkını kaybetmiş kabul edilecek.

Bu nedenle emlak vergisi borç yapılandırması yapan ve ödemelerini taksitle yapmayı tercih eden kişilerin ikinci taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihine kadar yapmaları gerekecek. Hatırlanacağı üzere çıkarılan kanunda yapılandırma hakkından yararlanmak isteyen kişiler için ilk 2 taksit tutarını belirtilen tarihler aralığında ödemeleri zorunluluğu getirilmişti.

Emlak Haberleri Haberleri