Emlak Vergisi Ertelendi Mi, Vergi Borcu Ödenmezse Ne Olur, 2020 Yılı İçin Gecikme Faizi Cezası Kaç TL?

Milyonlarca ev, dükkan, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmaz sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için süreç tüm hızı ile devam ediyor.

Milyonlarca ev, dükkan, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmaz sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için süreç tüm hızı ile devam ediyor. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2020 yılı için yaklaşırken çok sayıda kişi emlak vergisi ertelenecek mi beklentisi ile ödemelerini ertelemişti. Peki, emlak vergisi ertelendi mi, emlak vergisi ertelenecek mi, son dakika gelişmeleri ile son durum ne, emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur, emlak vergisi gecikme zammı faizi 2020 ne kadar? Soruların yanıtları haberimizde...

Emlak vergisi ödemeleri için geri sayım hızlanırken vatandaş süreçte en çok emlak vergisi ertelenecek mi sorusuna yanıt aramıştı.



EMLAK VERGİSİ ERTELENECEK Mİ / ERTELENDİ Mİ?



Hayır, emlak vergisi 29 Mayıs 2020 Cuma günü tarihine kadar ertelenmedi. Verginin son ödeme tarihinin Pazartesi günü dolacak olması nedeni ile de herhangi bir erteleme kararı çıkması beklenmiyor.



Ancak pek çok kişi muhalefet partileri arasında yer alan CHP ve İYİ Parti tarafından verilen soru önergesi ile kanun teklifi nedeni ile son ödeme tarihi dolana kadar erteleme kararı çıkabilir beklentisi ile ödeme yapmadan beklemeyi tercih ediyor.



Hatırlanacağı üzere konu hakkında CHP meclise kanun teklifi vermiş ve korana virüs salgını nedeni ile insanların ekonomik olarak zorlandıklarını belirterek emlak vergisi ödemelerinin 1 yıl ertelenmesi talebinde bulunmuştu. Ancak şu anda virüs nedeni ile belediyelerin gelirleri dibe vururken söz konusu ertelemeye bu nedenle sıcak bakılmadığı ve belediyelerin en büyük gelir kaynakları arasında yer alan emlak vergisi ödemelerinin ertelenmeyeceği iddia ediliyor.





EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN, 2020 YILI 1. TAKSİT SON ÖDEME GÜNÜ NE ZAMAN DOLACAK?



Herhangi bir karar alınmadığı takdirde emlak vergisi son ödeme tarihi 2020 için süre 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile dolacak.



Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 1 Haziran 2020 Pazartesi günü sona ererken isteyen kişiler bu tarihte tek seferde tüm vergi borçlarını öderken isteyen kişiler ise iki eşit taksit halinde ödeme yapabilecekler.



EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR, GECİKME ZAMMI FAİZİ CEZASI 2020 YILINDA KAÇ TL?



Emlak vergisi ödenmezse bu durumda kişiye aylık gecikme zammı yansıtılır. 2020 yılı için bu oran aylık yüzde 2 olarak hesaplanmaktadır.



Emlak vergisi ödenmeden tapu satışı ve devri gerçekleştirilememekte olup konut satışı yapmak için mutlaka o tarihte tüm vergi borcununun ödenmiş olması gerekmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri