Emlak Vergisi İçin Son Ödeme Tarihi Ne Zaman? Emlak Vergisi Nereden Ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri için son ödeme tarihi yaklaşırken pek çok kişi ödemeleri nereden ve nasıl yapacaklarını merak ediyorlar.

Emlak vergisi ödemeleri için son ödeme tarihi yaklaşırken pek çok kişi ödemeleri nereden ve nasıl yapacaklarını merak ediyorlar. Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman? Kimler emlak vergisi ödemez?

Ev ve dükkan sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi son dönemlerde çok fazla araştırılmaya başlandı. Her yıl emlak vergisi mükellefleri için evin boyutu, sayısı, konumuna göre emlak vergisi hesaplaması yapılıyor. Bu miktar yıl içerisinde iki eşit taksitle birlikte ödenebiliyor. İlk taksit ise Mayıs ayında ödeniyor. İkinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor. Bu süreç içerisinde tek seferde ödeme yapmakta mümkün.



Emlak Vergisi Nereden Ödenir?



Emlak vergisi ödemeleri için belediyeye bizzat giderek doğrudan yapılabilir. Belediyenin banka hesabına da doğrudan yatırmak mümkündür. Özellikle salgın dönemlerinde evden çıkmadan belediyenin internet sitesi üzerinden online kanallar aracılığı ile ödeme yapılabilir. Tüm bu seçeneklerin dışında son bir seçenek daha bulunuyor. Posta çeki yoluyla da emlak vergisi ödemesi yapılmaktadır.



Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?



Emlak vergisinin ilk taksitinin Mayıs ayının sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Son ödeme tarihi ilk taksiti 31 Mayıs tarihine kadar ödemek zorundadır. Taksitlerin ödenmemesi halinde her ay için yüzde 1.6 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır.



Emlak vergisinin yanı sıra bu süreçte yüzde 10 oranında hesaplama yapılan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı da emlak vergisi ile birlikte ödenmektedir.



Kimler Emlak Vergisi Ödemez?



Bazı ev sahiplerinin emlak vergisinden muaf tutuldukları ifade ediliyor. Bu süreçte hiçbir geliri olmayan ev hanımları, sosyal sigorta kurumundan aldıkları gelirin dışında herhangi bir geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler ve şehit yakınları emlak vergisi ödemezler.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri