Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Emlak vergisi gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Emlak vergisi nasıl ödenir, ödeme tarihleri ne zaman? Detaylar haberimizde...

Emlak vergisi gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Emlak vergisi nasıl ödenir, ödeme tarihleri ne zaman? Detaylar haberimizde...

Gayrimenkul sahiplerinin vermek zorunda olduğu emlak vergisi ödeme tarihleri vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.



1 Ocak 2019 itibariyle gayrimenkul alan kişilerin 31 Aralık 2019 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor.



Emlak Vergisi İçin Ödenecek Bedel Nasıl Belirleniyor?



1 Ocak tarihinden itibaren gayrimenkul satın alan ev sahiplerinin 31 Aralık 2019 tarihine kadar emlak vergilerini ödemesi gerekiyor.



Emlak vergisi için ödenecek bedel ise gayrimenkulün kayıtlı değerinden, türüne göre belirlenen oranlar üzerinden belirleniyor.



Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri



Emlak vergisi ödeme tarihleri, 1. taksit 1 Mart 2019 Cuma günü başlayacak.



Emlak Vergisi son ödeme günü 31 Mayıs 2019



2. taksit ödeme tarihi 1 Kasım Cuma günü başlayacak.



2. taksit son ödeme tarihi 29 Kasım 2019'da bitecek.



Emlak Vergisi Nereden Ödeniyor?



Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyelerinde gerçekleştirilebiliyor.



Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor. Emlak vergileri ayrıca internet üzerinden ödenebiliyor.



Emlak Vergisi Ödenmezse Ne Olur?



Borcunu bu tarihe kadar ödemeyen kişiler için vergi borcu gecikme faizi işletilecek.



Emlak vergisini bugün ödemeseniz bile evinizi sattığınız dönemde mutlaka ödemeniz gerekeceği için düzenli olarak ödemeniz büyük önem taşıyor.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri