Emlak Vergisi Ödeyenler Dikkat: Devletten İade Alacağınız Para Olabilir! Tek Bir Dilekçe İle 13 Bin TL Para İadesi

Emlak vergisi ödeyen herkesi ilgilendiriyor! Ev hanımı, emekli, işsiz kişiler gibi muafiyet hakkı olan ancak vergi ödeyenlere geri dönük para iadesi yapılacak!

Türkiye'de her sene milyonlarca kişininin ödediği emlak vergisi için kritik para iadesi uyarısı geldi. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olmasına rağmen bu haktan haberdar olmadığı için ödeme yapan kişilere belediyeler ödedikleri fazla parayı iade edecekler.

Konut, işyeri, arsa, tarla, dükkan gibi taşınmazları olan kişiler servet vergisi sınıfında yer alan emlak vergisi ödemesi yapmaktadır. Her sene düzenli olarak ilk olarak Mart ayında başlayan ödemeler isteyen kişiler tarafından tek seferde Haziran ayı sonuna kadar isteyen kişiler tarafından ise 2. taksit ödemesi Kasım ayında olmak üzere taksitli olarak ödenebilmektedir.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NEDİR, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

Tüm diğer vergi türlerinde olduğu gibi emlak vergisinde de ödeyecek olan kişinin zora düşmemesi adına bazı muafiyet hakları verilmektedir. Bu kapsamda sahip olduğu taşınmazın tek evi olması şartı ile;

Emekliler,

İşi olmayan ve geliri bulunmayan kişiler,

Ev hanımları,

Şehidin dul eşi ve yetimleri,

Engeli olan kişiler sahip oldukları tek konutun büyüklüğünün 200 metrekareyi aşmaması durumunda emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanır ve vergi ödemez.

TEK BİR DİLEKÇE İLE 13 BİN LİRA PARA İADESİ ALABİLİRSİNİZ! EMLAK VERGİSİ MUAFİYET DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

Emlak vergisi para iadesi için belirli kriterler uygulanırken geriye dönük en fazla 5 senelik para iadesi yapılmaktadır. Yıllık 2 bin 600 liralık emlak vergisi ödeyen bir kişi bu koşullar altında geriye dönük 5 senelik para iadesi alabileceği için dilekçe yazarak 13 bin lira parasını geri alabilecek.

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi belediyelerde hazır olarak bulunan bir evrak olup belediyenin emlak servisine başvuruda bulunarak bu dilekçe üzerinden aranılan şartları taşıyorsanız para iadesi alabilirsiniz.

KDK EMSAL KARAR AÇIKLADI, EMLAK VERGİSİ ÖDEYENLERE GERİYE DÖNÜK 5 SENELİK PARA İADESİ MÜJDESİ GELDİ!

Belediyelerin tüm itirazlarına rağmen Kamu Denetçiliği Kurumu KDK emsal karar açıkladı ve son 5 seneye ait ödenen emlak vergisi parası için iade kararı verdi. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olmasına rağmen ödeme yapan kişiler geriye dönük en fazla 5 seneye kadar ödemiş oldukları emlak vergisi parasını iade alabilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri