Emlak Vergisi Ödeyenler Dikkat! Vergi Muafiyeti 2020 İle Bu Listede Yer Alanlara Geriye Dönük 5 Yıllık Para İadesi Yapılacak

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2020 için tanınan süre sona erdi. Ev sahibi olanlar, işyeri, dükkanı ve arsası gibi taşınmazları olan kişileri ilgilendiren emlak vergisi 1.taksit ödemeleri için yoğun erteleme talebi oluşmuş, ancak bu yönde bir karar çıkmamıştı. Emlak vergisi ödeyenlere ise çok kritik bir uyarı geldi. Tek evi olanlar, ev hanımları, emekliler, işsizler, şehit yakını gibi bazı kişiler için tanınan emlak vergisi muafiyeti konusunda bilgi sahibi olmayan kişilere yönelik olarak yapılan

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2020 için tanınan süre sona erdi. Ev sahibi olanlar, işyeri, dükkanı ve arsası gibi taşınmazları olan kişileri ilgilendiren emlak vergisi 1.taksit ödemeleri için yoğun erteleme talebi oluşmuş, ancak bu yönde bir karar çıkmamıştı. Emlak vergisi ödeyenlere ise çok kritik bir uyarı geldi. Tek evi olanlar, ev hanımları, emekliler, işsizler, şehit yakını gibi bazı kişiler için tanınan emlak vergisi muafiyeti konusunda bilgi sahibi olmayan kişilere yönelik olarak yapılan uyarı ile emlak vergisi geri iade almak için yapılması gereken işlemler açıklandı. Emlak vergisi iadesi 2020!

Emlak vergisi 2020 ödeme dönemi yapılan tüm erteleme taleplerine rağmen normal sürecinde ilerlemişti.



EMLAK VERGİSİ ERTELENDİ Mİ?



Korana virüs salgını nedeni ile yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile emlak vergisi borcu ödemelerinin 1 sene boyunca ertelenmesi gündeme gelmişti.



Belediyelerin zaten virüs dönemi boyunca büyük gelir kaybına uğraması ve zarar etmesi sonrasında gelir ihtiyacının arttığı, bu nedenle emlak vergisi erteleme talebine olumlu yanıt verilmediği iddia edilmişti.



Süreçte emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile sona ermişti.





TEK EVİ OLAN EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ?



Tek evi olan emekli, ev hanımı ve işsiz kişiler için emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmakla beraber kişinin vergiden muaf tutulmasının sebebi tek evi olması değil yan şartları taşımasıdır.



Yani tek ev sahibi olmak başlı başına bir muafiyet şartı değildir. Kişinin çalışan, aylık düzenli gelir elde eden ve emlak vergisi muafiyeti kapsamı dışında olması durumunda vergi ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır.



BU LİSTEDE YER ALANLARA EMLAK VERGİSİ İADESİ YAPILACAK!



Emlak vergisi muafiyet hakkı tanınan kişiler;




  • Emekliler,

  • Ev hanımları,

  • Şehit düşen kişinin dul eşi ile yetim çocukları,

  • Gaziler,

  • Hiçbir geliri olmayan, işsiz kalan kişiler olarak sıralanmaktadır.



Bu kişilerin sahip olduğu konutun tek konutu olmaları, evlerinin 200 metrekare büyüklüğü aşmaması ve emekliler için emekli maaşı dışında, diğer kişiler için ise hiçbir geliri olmaması şartı ile emlak vergisi muafiyet hakkı tanınmaktadır. Yani bi kişiler emlak vergisi borcu ödemez.





ÖDENEN EMLAK VERGİSİ İADESİ İÇİN YAZILMASI GEREKEN EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ DİLEKÇESİ 2020 ÖRNEĞİ!



... Belediyesi Emlak Dairesi Başkanlığına



Belediyeniz sınırları içerisinde yer alan .... adresinde bulunan taşınmazım için ödemiş olduğum emlak vergisi tutarının geriye dönük olarak ... (en fazla 5 yıl olarak yazılabilmektedir) yılık olarak hesaplanarak tarafıma iade edilmesini talep ederim.



Saygılarımla



İsim Soyisim



Tarih



İmza



MUAFİYET HAKKI OLMASINA RAĞMEN EMLAK VERGİSİ ÖDEYENLERE GERİYE DÖNÜK 5 YILLIK PARA İADESİ YAPILACAK!



Emlak vergisi muafiyeti hakkı olmasına rağmen bunu bilmediği için her yıl binlerce emekli, ev hanımı ve işsiz kişi ödeme yapmakta olup yukarıda yer alan emlak vergisi iade dilekçesi ile ödeme yaptığınız belediyeye başvuruda bulunmanız yeterlidir.



Vergi muafiyeti süreci içerisinde ödediğiniz emlak vergisi rakamları için geriye dönük 5 yıllık paranızı iade alabilirsiniz. Emlak vergisi zamanaşımı süresi 5 yıl ile sınırlandırıldığı için en fazla 5 yıllık süreçte para iadesi yapılmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri