Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi Doluyor! Tek Evi Olanlar, Emekliler, Ev Hanımları Kimlere Vergi Muafiyeti Var, Ödemeler Ertelenecek Mi?

Milyonlarca taşınmaz sahibini ilgilendiren emlak vergisi süreci tüm hızı ile sürüyor. Corana virüs salgını nedeni ile erteleme talebi ile gündeme gelen emlak vergisi için iade ve muafiyet konuları da merak ediliyor. Peki, emlak vergisi ertelendi mi, emekliler, ev hanımları, işsizler emlak vergisi öder mi, emlak vergisi muafiyeti 2020 için şartlar neler, emlak vergisi fazla para iadesi nasıl olur, geriye dönük emlak vergisi nasıl alınır, emlak vergisi ödenmezse ne olur? Soruların yanıtları haberi

Milyonlarca taşınmaz sahibini ilgilendiren emlak vergisi süreci tüm hızı ile sürüyor. Corana virüs salgını nedeni ile erteleme talebi ile gündeme gelen emlak vergisi için iade ve muafiyet konuları da merak ediliyor. Peki, emlak vergisi ertelendi mi, emekliler, ev hanımları, işsizler emlak vergisi öder mi, emlak vergisi muafiyeti 2020 için şartlar neler, emlak vergisi fazla para iadesi nasıl olur, geriye dönük emlak vergisi nasıl alınır, emlak vergisi ödenmezse ne olur? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye sınırları içerisinde konut, işyeri, arsa, dükkan ve tarla gibi taşınmaz malları olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri tüm hızı ile sürüyor.



EMLAK VERGİSİ ERTELENDİ Mİ / ERTELENECEK Mİ?



Şu ana kadar muhalefet partileri tarafından verilen kanun teklifi ve soru önergesi bulunmasına rağmen hükümet emlak vergisi ertelenecek mi sorularına yanıt vermedi.



Emlak vergisi son ödeme tarihi yaklaşırken emlak vergisi bu tarihe kadar ertelenmedi. Bu tarihten sonra da zaten büyük bir çoğunluğun ödeme yapması nedeni ile erteleme kararı çıkması beklenmiyor.





EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT 2020 SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN DOLUYOR?



Mart ayı iitbari ile başlayan emlak vergisi ödemeleri için son tarih Mayıs ayı olarak uygulanıyordu. Ancak bu sene Mayıs ayının son işlem gününün hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeni ile emlak vergisi son ödeme tarihi 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibari ile sona ermiş olacak.



KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER / ÖDEMEZ, EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAFTIR?



Emlak vergisi muafiyeti için belirli şartlar aranmakta olup sahip olduğu tek taşınmazı 200 metrekareden daha büyük olmamak ve geliri olmamak şartı ile emekliler, ev hanımları, şehidin dul eşi ile yetimleri ve işsiz kişilere emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır.



Bu şartların dışında olan ve ülke sınırları içerisinde taşınmaz mala sahip olan herkes her sene düzenli olarak emlak vergisi ödemekle yükümlü tutulmaktadır.



ÖDENEN EMLAK VERGİSİ İADESİ İÇİN YAZILMASI GEREKEN EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ DİLEKÇESİ 2020!



... Belediyesi Emlak Dairesi Başkanlığına



Belediyeniz sınırları içerisinde yer alan .... adresinde bulunan taşınmazım için ödemiş olduğum emlak vergisi tutarının geriye dönük olarak ... (en fazla 5 yıl olarak yazılabilmektedir) yılık olarak hesaplanarak tarafıma iade edilmesini talep ederim.



Saygılarımla



İsim Soyisim



Tarih



İmza





EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ HAKKI OLANLARA FAZLA VERGİ İADESİ YAPILIYOR! GERİYE DÖNÜK 5 YILLIK PARA İADESİ ALABİLİRSİNİZ



Yukarıdaki listede yer almasına rağmen muafiyet hakkı olduğunu bilmediği için ödeme yapan kişilere geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi iadesi ödemesi için para iadesi yapılıyor.



Sizde belirtmiş olduğumuz muafiyet hakkı tanınan kişiler listesinde yer alıyorsanız yukarıda yer alan dilekçe ile beraber ödeme yaptığınız belediyeye başvuruda bulunarak emlak vergisi iadesi için talepte bulunabilir, ödediğiniz 5 yıllık fazla vergi iadesi için talepte bulunarak paranızı iade alabilirsiniz.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri