Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi Doluyor! Vergi Ödenmezse Ne Olur, Tek Evi Olanlar, Emekliler, Ev Hanımları Ödeyecek Mi, Muafiyet 2020 Şartları Neler?

Milyonlarca ev, arsa ve dükkan sahibi kişiyi ilgilendiren emlak vergisi son ödeme tarihi hakkında kritik uyarı geldi.

Milyonlarca ev, arsa ve dükkan sahibi kişiyi ilgilendiren emlak vergisi son ödeme tarihi hakkında kritik uyarı geldi. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2020 için geri sayım başladı. Peki, emlak vergisi ödenmezse ne olur, tek evi olanlar emlak vergisi öder mi, ev hanımları, emekliler ve işsiz kişilere emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınıyor mu, kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisi ödemez? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Emlak vergisi son ödeme tarihi için geri sayım başladı.



EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN DOLUYOR, 1.TAKSİT SON ÖDEME GÜNÜ NE ZAMAN?



Her sene düzenli olarak ödenen vergiler arasında yer alan emlak vergisi için 2020 yılına ait 1.taksit için son ödeme tarihi doluyor.



Mart ayında başlayan ödemelerde son ödeme tarihi bu sene Mayıs ayının son işlem gününün hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeni ile 1 Haziran 2020 Pazartesi günü mesai saati bitimi ile sona erecek.





EMLAK VERGİSİ ERTELENECEK Mİ / ERTELENDİ Mİ?



Hayır, şu ana kadar erteleme yönünde hiçbir karar alınmadı. Muhalefet partileri tarafından verilen kanun teklifi ve soru önergesi metinlerine aşağıda yer alan ekli haberimizden ulaşabilirsiniz.



EMLAK VERGİSİ KREDİ KARTI İLE İNTERNETTEN NASIL ÖDENİR, KREDİ KARTI KAMPANYALARI 2020 NELER?



Emlak vergisi internetten ödenebilmekte olup 3 taksitle ödeme imkanı sunan kredi kartı kampanyaları ve detaylara aşağıda yer alan ekli haberimizden ulaşabilirsiniz.



KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?



Aşağıda yer alan muafiyet kriteri şartlarına sahip kişilerin dışında kalan ve Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz malı olan herkes emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.





EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI NELERDİR?



Emekliler için emekli maaşı diğer kişiler için ise başka hiçbir geliri olmamak ve sahip olduğu tek evi 200 metrekareden daha büyük olmamak şartı ile;



Ev Hanımları,



İşsizler,



Emekliler,



Şehidin dul eşi ile yetimleri emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanabilmektedir.



EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR, VERGİ BORCU EV SATIŞINA VE TAPU İŞLEMLERİ YAPILMASINA ENGEL Mİ?



Emlak vergisi ödemesi zorunlu vergiler arasında yer alıp vergi borcu olan taşınmazın satışı ve tapu devir işlemi yapılmasına izin verilmemektedir. Yani tapu satışı ve devri için mutlaka emlak vergisi borcunun ödenmiş olması şartı aranmaktadır.



EMLAK VERGİSİ GECİKME FAİZİ 2020 NE KADAR?



Emlak vergisi borcunu ödemeyen kişilere aylık yüzde 2 oranında gecikme faizi tahakkuk ediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri