Emlak Yatırımı Konusunda Arsa veya Arazi Mi Yoksa Konut Mu Seçilmeli?

Emlak yatırımı yapmak hem riskli ama bir o kadar da kazançlı bir yatırımdır. Bu yüzden arsa, arazi veya konut, her ne üzerine yatırım yaparsanız yapın çokça araştırın ve tecrübeli kişilerden yardım alın. .

Emlak yatırımı yapmak hem riskli ama bir o kadar da kazançlı bir yatırımdır. Bu yüzden arsa, arazi veya konut, her ne üzerine yatırım yaparsanız yapın çokça araştırın ve tecrübeli kişilerden yardım alın.

Bildiğiniz gibi emlak piyasası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en hareketli piyasalardan biridir. Senelerce süren çalışmalarınızın sonucunda elde ettiğiniz birikimi gelecekte çocuklarınıza ve torunlarınıza bırakmak veya size daha fazla kazanç getirmesini sağlamak amacıyla ilk akla gelen yatırım emlak üzerine olmaktadır. Geçmişten beri de bu durum böyle sürmüştür ve günümüzde de aynı şekilde devam etmektedir.


Peki Emlak Yatırımı Yaparken Nasıl Bir Yol İzlemek Gerekir?


İyi ve karlı bir yatırım yapmadan önce ilk düşünmeniz gereken husus bütçenizdir. Bütçenize uygun olarak arsa veya arazi ya da konut fiyatlarını araştırıp ardından seçiminize göre kendinize bir yol belirlemeniz gerekir.

Arsa veya arazi üzerine bir yatırım yapmayı tercih edersiniz dikkat etmeniz gereken en önemli nokta imara açık olup olmamasıdır. Eğer ki aldığınız arsa üzerinde bir inşaat yapmayı düşünüyorsanız, arsanın imara açık olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde arsanız sadece tarla olarak kullanılabilir.

Gelecekte kamulaşma içine girebilecek veya su havzasında olan arsalardan da kaçınmak gerekir. Ayrıca arsanın konumu, uzun vadede değerini arttırması bakımından çok iyi düşünerek seçilmelidir. Aldığınız arsanın çevresinde olabilecek alışveriş merkezi, hastane ve benzeri yapılar, arsanızın değerini arttırıcı etki yaratacaktır.

Konut üzerine yapılacak bir emlak yatırımında da arsa ve arazi seçiminde olduğu gibi çeşitli unsurlara dikkat etmek gerekir. Evin büyüklüğünden tutun da bina yaşı, konumu, müstakil veya site içinde olması gibi çok çeşitli konularda ayrıntılı olarak düşünmelisiniz. Konut yatırımınızı kira üzerine yönlendirmeyi düşünüyorsanız home office olarak kullanılabilecek özelliklere sahip bir daire veya dükkan üzerine yoğunlaşmanız sizin için en karlısı olacaktır. Böylelikle hem kiracı ile aranızda çok fazla problem olmamış olacak hem de kiracınızın orayı bir şirket haline getirmesinden dolayı uzun yıllar kiracı bulamama gibi bir derdiniz olmayacaktır.

Emlak yatırımı yapmak hem riskli ama bir o kadar da kazançlı bir yatırımdır. Bu yüzden arsa, arazi veya konut, her ne üzerine yatırım yaparsanız yapın çokça araştırın ve tecrübeli kişilerden yardım alın.

Emlak Haberleri Haberleri