Emlak Yatırımı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım araçlarında biride emlak yatırımıdır. Yatırımlık daireler alınarak ya da arsa yatırımı yapılması gibi emlak araçlarının kullanılarak yapıldığı tüm yatırımlar emlak yatırımı olarak kabul edilir. Burada önemli olan doğru yatırım aracının doğru fiyatlarla satın alınarak yine doğru zamanda elden çıkarılmasını başarmaktır. Peki, emlak yatırımı nasıl yapılır?

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım araçlarında biride emlak yatırımıdır.

Yatırımlık daireler alınarak ya da arsa yatırımı yapılması gibi emlak araçlarının kullanılarak yapıldığı tüm yatırımlar emlak yatırımı olarak kabul edilir. Burada önemli olan doğru yatırım aracının doğru fiyatlarla satın alınarak yine doğru zamanda elden çıkarılmasını başarmaktır. Peki, emlak yatırımı nasıl yapılır?



Sıkı Bir Araştırma Yapın



Öncelikle emlak yatırımı için elinizde mutlaka uzun süreli nakit paraya ihtiyacınızın olmayacağı bir birikime sahip olmanız gerekir. Çünkü yatırımın kısa sürede getiri sağlaması çoğu zaman zordur. İkinci olarak ise yatırım yapmak konusunda aceleci davranılmaması ve gerçekten iyi bir araştırma yapılması gerekir. Örneğin yatırımlık daireler arasında karar vermeden önce gerçekten nakit sıkışıklığı yaşadığı için daireyi değerinin altında satan kişiler araştırılmalıdır. Bu sayede daha avantajlı bir şekilde yatırım yapılması mümkün olacaktır.



Yine bu amaç doğrultusunda icradan satılık daireler de takip edilmeli, ilanlar günlük olarak taranarak en avantajlı tekliflerin belirlenebilmesi önemidir. Buna ek olarak markalı konut projeleri de takip edilmelidir. Lansman fiyatları ile satışa sunulan projelerde uygun fiyatlarla satın alınan daireler bu projeler tamamlandıktan sonra oldukça değerlenerek yüksek kazançlar elde edilmesini sağlamaktadır.



Bu noktada da dikkat edilmesi gereken doğru projenin belirlenmesi ve çok talep gören, lokasyon açısından kolay ulaşım araçlarına sahip olan projelere yönelmektir. Bunlara ek olarak devremülk yatırımları da ülkemizde sıklıkla tercih edilmektedir. Yazlık bölgelerde yazlık devremülk seçenekleri öne çıkarken şifalı suların ve kaplıcaların da bulunduğu yerlerde devremülk sistemi işlemektedir. Bu seçenekte de gerçekten doğru bir şekilde yapılırsa oldukça yüksek kazanç elde edilmesi mümkündür.



Ancak devremülk kiraya vererek para kazanmak isteyen kişilerin bunun için zaman ayırmaları gerektiğini bilmeleri önemlidir. Ya da bölgede yer alan bir emlak pazarlama şirketi ile anlaşılarak komisyon karşılığı bu işlemlerin halledilmesini sağlamak ta mümkündür. Yatırım için Türkiye gerçekten son derece geniş seçeneklerin sunulduğu bir ülke olmakla beraber amaç her zaman için en doğru ve en düşük riskli yatırım aracını belirleyerek buna göre yatırım yapabilmek olmalıdır.



Emlak Haberleri Haberleri