Emlakçılar Boykota Hazırlanıyor! Online Emlak İlan Siteleri Nasıl Etkilenecek?

Korana virüs salgını nedeni ile emlakçıların işleri durma noktasına gelirken online emlak siteleri tarafından kolaylık gösterilmemesi büyük tepki çekti.

Korana virüs salgını nedeni ile emlakçıların işleri durma noktasına gelirken online emlak siteleri tarafından kolaylık gösterilmemesi büyük tepki çekti. Konu hakkında hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a dilekçe yazarak durumu ileten emlak danışmanları çözüm bulunamaması durumunda Türkiye genelinde boykot eylemi başlatmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde...

Korana virüs nedeni ile hem vatandaşların evlerine kapanması hem de ekonomik kaygıların boyutunun yükselmesi ile ne yazık ki konuta olan talep yeniden durma noktasına geldi.



EMLAKÇILAR ÜYELİK ÜCRETLERİNE İNDİRİM İSTEDİ, ONLİNE SİTELER ZAM YAPTI!



Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa "Bu süreçte iş yerini açamayan, açsa bile iş yapamayan esnafımız ücretlerini ödeyemez hale gelmiştir. Türkiye genelinde isimleri hemen hemen herkesçe bilinen, pazarı elinde tutan söz konusu ilan portallarına oda olarak başvurarak bazı taleplerde bulunduk.



Ödemelerin en az 3 ay ertelenmesi, aboneliklerin dondurulması ve belli bir dönem ücret alınmaması gibi isteklerimiz oldu. Taleplerimize henüz ya dönüş olmadı ya da uygun olmayan dönüşler yapıldı. Hatta bazıları bu konuda taviz vermemiş ve son dönemde üyelik ücretlerine zam yapmıştır" diyerek mağdur edildiklerini iddia etti.



EMLAKÇILAR MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMEZSE BOYKOT EYLEMİ BAŞLATACAKLAR



Mağdur durumda olduklarını belirten Aşa söz konusu portalların acil olarak indirim yapmaları ve makul isteklerini karşılamaları gerektiğini belirterek bu sağlanmazsa tüm Türkiye genelinde bu siteleri boykot edeceklerini duyurdu.



Bu sitelerin gelirlerini yine emlakçılar üzerinden elde edecekleri hatırlatmasında bulunan Aşa bu zor zamanda onların da kendilerine destek olması gerektiğini belirterek tüm emlakçıların bu zor dönemde ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri