Emlakçılar Konut Fiyatlarına Zam Yapan Fırsatçı Ev Sahiplerini Uyardı: Yüzde 50 Zam Yapanlar Var!

Devlet bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası büyük yankı uyandırırken ne yazık ki kredi indirimi ev sahiplerine takıldı.

Devlet bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası büyük yankı uyandırırken ne yazık ki kredi indirimi ev sahiplerine takıldı. Uzun süredir düşük giden konut satış rakamları nedeni ile düşen konut fiyatları talepte yaşanan artış ile yukarı yönlü hareket ederken bazı evlere gelen yüzde 50 zam büyük tepki topladı. Konudan vatandaş kadar emlakçılar da şikayetçi. İşte merak edilen detaylar...

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşerken özellikle de kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli kredi kampanyası ile kredi talebinde patlama yaşanmıştı.



EMLAKÇILAR DERTLİ, EV FİYATLARINA YÜZDE 50 ZAM YAPAN FIRSATÇILAR VAR!



Konu hakkında açıklama yapan Emlakçı Mehmet Sinan Canpolat, "Şu an uygulanan faiz oranları Cumhuriyet tarihinde ilk diyebiliriz. Çok uygun faiz oranı var. Pandemi sürecinde gayrimenkul satışlarında hareket yaşanmadı, ama faiz oranlarının düşmesiyle birlikte vatandaşlarımız tarafından ciddi bir talep oluştu. Fakat bunun yanında da fırsatçılar, geçmişte 300 bin liraya satamadığı daireyi 400 bine çıkarttılar. Bu ne insan ahlakına ne de meslek ahlakına sığmayan bir davranış" diyerek zam konusunda ev sahiplerini uyardı.



Tarihi konut kredisi kampanyası ile sunulan büyük fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirten Canpolat yapılan bu zamlar nedeni ile çoğu kişinin ev almaktan vazgeçtiğini söyledi.





SIFIR KONUT FİYATLARI ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK TARAFINDAN YAPILAN UYARI İLE KONTROL ALTINDA TUTULDU



Tarihi konut kredisi kampanyasının başladığı andan itibaren konut fiyatlarına zam yağmuru başlamış, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan ekran görüntüsü paylaşımı ile ev fiyatlarına gelen fahiş zamlar belgelenmişti.



Konu hakkında hemen kamu bankaları açıklama yaparak konut fiyatlarına zam yapan firmaların ve müteahhitlerin kampanya kapsamı dışında tutulacağı uyarasında bulunmuştu. Yapılan bu çok kritik açıklama ile sıfır konut fiyatları devlet bankaları sayesinde kontrol altında tutulmuş ve zam oranı büyük oranda sınırlandırılmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri