Emlakçılardan Ev Sahiplerine Uyarı! Fiyat Artışları Satışları Durduyor

Emlak sektöründe yaşanan son hareketliliğin ardından oluşan fiyat tablosu ev satışlarında hızın kesilmesine neden olmuştu.

Emlak sektöründe yaşanan son hareketliliğin ardından oluşan fiyat tablosu ev satışlarında hızın kesilmesine neden olmuştu. Uygun kredi imkanlarıyla başlayan hareketlilik ev fiyatlarında yaşanan fiyat artışları ile düşünce ev sahiplerine uyarı geldi.

Devlet desteğiyle kamu bankaları ile başlatılan konut kredisi kampanyası ev alma hayali kuran vatandaşları sevindirmişti.



Kredi desteğine yeni kampanyaların da eklenmesi ile ev almak isteyen vatandaşlar ev arayışına girdiler. Ancak kredilerde oluşan cazip ortam ev fiyatlarında yaşanan ani yükselişlerle kesildi. Konuya ilişkin ise Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay'dan değerlendirme geldi.



FİYAT ARTIŞLARI EMLAK SEKTÖRÜNÜ DURDURUYOR



Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay emlak sektöründe yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına devlet bankaları ile başlayan uygun kredi imkanlarına değinen Altınay özel bankalardan da adım beklediklerini ifade etti. Kamu bankalarının başlattığı konut satış kampanyaları ile ev almak isteyen ancak ekonomik durumlar nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremeyen vatandaşların önlerinin açıldığını ifade etti.



Bu süreçte hükümetin almış olduğu kararların önemine vurgu yapan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay konut fiyatlarında yaşanan yükselmeye de değindi. ""Gayrimenkul sahiplerinin fiyat artışında bulunmalarından dolayı piyasada bir durağanlık söz konusu. Konut satın almak isteyen vatandaşlar da şu anda biraz bekleme kararı aldı. Şu ara kredi faizleri düştüğünden dolayı ev sahipleri rakamları bir miktar yukarı doğru tırmandırdı. Bu kişiler, yüzde 10'luk, yüzde 15'lik oranlarda fiyat artışları yaptı"



Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay konuşmasının sonunda Çevre Bakanı Murat Kurum'un fırsatçılara izin verilmeyecek açıklamasını hatırlatarak inşallah vatandaş mağdur edilmeden, gerçek piyasa değerinden gayrimenkulün satışı sağlanacaktır, dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri