Emlakçılardan Fahiş Kira Zammı Açıklaması: Yangın Nasıl Başladı, 3 Bin Liralık Ev Kiraları Bir Anda Neden 7 Bin TL Oldu?

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş kira artışları dudak uçuklatmaya devam ederken ev kiralarında yaşanan artışın nedenleri de merak konusu olmuştu. Konu hakkında emlakçılardan da açıklama geldi.

Ev kiralarına gelen rekor zamlar vatandaşı mağdur etmeye devam ederken kiralara gelen zamların nedeni de merak konusu olmuştu. Konu hakkında bir açıklamada İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa tarafından yapıldı. Kiralık ev fiyatlarında yaşanan ilk artışın Bağdat Caddesi'nde yaşandığını belirten Aşa bir süre sonra bu zamların salgın halini alarak tüm yurt geneline yayıldığını söyledi.

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişin arz-talep dengesinde yaşanan bozulma nedeni ile meydana geldiğini savunan Aşa, bu dengenin ilk olarak Bağdat Caddesi'nde bozulduğunu ve ev kiralarında domino etkisi yarattığını savundu. Bozulan arz talep dengesinin etkisi ile fahiş kira zamları geldiğini belirten Nizameddin Aşa, "fiyatlar bir anda yükseldi" diyerek emlakçıların buna bizzat şahit olduklarını söyledi.

KİRALIK EV FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Ev kiralarına gelen zamların nedenlerini masaya yatıran İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Fiyatlar nasıl bir anda yükseldi herkes merak ediyor. Biz sektör olarak ilk Suadiye-Bostancı taraflarında başladığına şahit olduk. 3 bin olan kiralar birden 7 bine çıktı. O dönemde Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlamıştı" diyerek kentsel dönüşüm nedeni ile evini boşaltan kişilerin yakın çevrede ev aramaya başlaması ile talep patlaması yaşandığını söyledi.

Aynı ay içerisinde 300 binanın yıkıma girmesinin ardından evlerini boşaltan kişilerin orantısız kira artışına neden olduğunu belirten Aşa, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy ve Bahçelievler'e kayan yıkımlar ile beraber fahiş kira artışlarının bu ilçelere de yayıldığını dile getirdi. Bir anda bütün etmenlerin üst üste geldiğini belirten Aşa, arzın talebe karşılık verememesi, sadece kira ile geçinen emeklilerin ve ev sahiplerinin hayat pahalılığı nedeni ile geçinemediklerini belirterek kiraya zam yapmaları, yükselen kiralık ev fiyatları nedeni ile diğer ev sahiplerinin de "ben evimi neden ucuza kiraya vereyim?" algısına kapılarak kiralık ev fiyatlarına zam yapılması nedeni ile bugünlere gelindiği belirtildi.

EV KİRALARINA YENİ DÜZENLEME VAR MI, KİRALIK EV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Hükümetin ev kiralarına yönelik düzenleme üzerinde çalışırken beklenen açıklamanın bugün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri