Emlakçıların 'Ucuz Konut İlanı' Kurnazlığı

Türkiye, gayrimenkul satışında bir hileli yöntem ile daha sarsıldı. Tüketici deneklerine gelen sayısız şikâyetlerin ana nedenini de, gerek sosyal me

Türkiye, gayrimenkul satışında bir hileli yöntem ile daha sarsıldı. Tüketici deneklerine gelen sayısız şikâyetlerin ana nedenini de, gerek sosyal me

Türkiye, gayrimenkul satışında bir hileli yöntem ile daha sarsıldı. Tüketici deneklerine gelen sayısız şikâyetlerin ana nedenini de, gerek sosyal mecralardan gerek elektronik ticaret sitelerinden gerekse de kendi internet siteleri üstünden gayrı menkul satımında hileli beyanlarda bulunmaları oldu. Düşük maliyetli konut ilanı vererek insanları aldattıkları şikâyeti son zamanlarda oldukça arttı. Emlak ofislerine getirme gayesi güden bu uygulamanın peşinden gelen müşteriye özür dileyerek hata olduğunu belirtip gönlü alındıktan sonra başka bir konuta yönlendirmesi ve evi satması ile sonuçlandığı haberi iddia edildi.

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamalarda, son zamanlarda tüketiciler olan yurttaşların kendilerini oldukça sık bir şekilde arayarak, aslı olmayan gayrı menkul ilanları konusunda şikâyetlerini dile getirdiğini aktardı. Sayısın ihbarın nedeninin maliyet olarak özellikle verilen ilanlar olduğunu şikâyet ettiler, dedi. Hakikat arz etmeyen bu ilanların peşine düşen tüketicilerin, gittikleri emlak ofislerinde hüsran yaşadıklarını iddia etti.


Emlak Ofisine Çek ve Başka Ev Sat


Bazı uyanık emlakçıların, gerek sosyal mecralarından gerek elektronik ticaret sitelerinden gerekse de kendi internet siteleri üstünden gayrı menkul satımında hileli beyanlarda bulunmalarında artış yaşandığına değinen Koçal, miktarı gayet cazip gayrı menkul fiyatları ile müşterilerin ofise getirilmesi amaçlandığına değindi. Büyük hayaller kurarak ofislere giden yurttaşların ise hayal kırıklığına uğradıklarına değinen Koçal, tüketicileri hileli yöntemler ile aldatıldığına temas etti. Özürler dilenerek ve bin bir türlü bahaneler uydurarak başka gayrı menkullerin satılması aşamasına geçildiğini tespit ettiklerinin de özellikle altını çizdi.

Yurttaşların alakasını celp etmek adına yapılan bu hileli ilanlara temas eden Koçal, asıl amacın da emlakçının elinde bulunan asıl portföyünü ev almak ya da kiralamak isteyenlere sunmak olduğunu özellikle belirtti. Bunu yapanların tüketicileri yanılttığına değinen Koçal, hem ucuz hem de oldukça cazip gayrı menkul ilanına yurttaşların gayrı ihtiyari alaka duymalarına değindi. Gayenin ellerindeki asıl portföyü sunmak. Bu yapılanın kanunlar çerçevesinde suç olduğunun da altını çizdi. Hileli yöntemler ile yurttaşların aldatılmasına 6502 sayılı Tüketici Haklarını Koruma Yasasının ilgili hükümlerinin neticesi cezai işlem gerektiğini belirtti.

Şikâyet Edilmesi Gerekiyor


Yurttaşların bu tip ilanları tespit ettiklerinde derhal şikâyet etmelerini isteyen Koçal, gerek emlakçının kendi sitesinden gerek sosyal mecralardan gerekse de elektronik ticaret yapan yerlerde görülen bu tip ilanları hem bu siteler ve mecralar üstünden hem de tüketişi hakem heyeti nezdinde şikâyet etmelerini istedi.

Emlak Haberleri Haberleri