Emtia Piyasası Alev Aldı, Bakırın Ardından Demir Fiyatları Rekor Tazeledi! İnşaat Demirinin Tonu Ne Kadar?

Küresel emtia piyasası rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken tarihi günlerini yaşamaya devam ediyor. Bakır fiyatları için yaşanan rekorun ardından bir rekor haberi de demir fiyatları için geldi. Demir vadelilerinin tonu rekor kırdı. Peki, demir fiyatları neden yükseldi, yükseliyor 2021, demir cevheri yükselmeye devam eder mi, demir fiyatları ne olur, inşaat demirinin tonu ne kadar?

İnşaat sektöründe büyük kriz yaşanmasına neden olan ve özellikle de kamu müteahhitlerini zora sokan demir fiyatlarında yukarı yönlü sert hareketlilik tüm hızı ile sürüyor. Küresel emtia piyasasında bakırın ardından demir fiyatları da rekor tazeledi.

DEMİR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR 2021?

Müteahhitlerin son derece zorlu bir dönem geçirmesine neden olan demir ve çimento fiyatlarına zam yağmuru tüm hızı ile sürüyor. Çimento sektöründe kartelleşme tartışmaları tüm hızı ile devam ederken demir fiyatlarında ise küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler fiyatlarda yukarı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.

Emtia fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketlilik sürerken bakır fiyatlarının ardından yeni bir rekor haberi de demir fiyatları için geldi. Uluslararası emtia piyasasında demir vadelilerinin tonu 226 dolar seviyesini görerek rekor yenilemiş oldu. Yaşanan yükselişin ana nedeni küresel ekonomide yaşanan toparlanma sinyali olarak gösterilirken yine Çin cephesinden gelen yoğun talebin de fiyatlardaki sıçramayı desteklediği belirtiliyor.

DEMİR FİYATI BİR HAFTADA 26 DOLAR ARTIŞ GÖSTERDİ!

Yaşanan hızlı yükseliş baş döndürürken geride bıraktığımız haftayı 200 dolar seviyesini görerek rekorla kapatan demir fiyatları yeni haftada bu rekorunu 226 dolara taşımış oldu. Demirde yükselen talebe rağmen arzın yeterli miktarlara çıkamaması fiyatlara sert yükselişler yaşanmasına neden oluyor.

DEMİR FİYATLARI NE KADAR, 8'LİK, 10'LUK VE 12'LİK DEMİRİN FİYATI KAÇ LİRA?

Yaşanan yükseliş iç piyasadaki demir fiyatlarına da yansıdı. 8'lik ve 10'luk demirin fiyatı Ankara ve İstanbul'da 7 bin 50 liraya yükselirken 12'lik demir fiyatı ise 6 bin 950 liraya yükseldi. Demir cevheri tarihinin en yüksek fiyatı üzerinden işlem görmeye devam ederken inşaat demiri 700-710 dolar aralığında işlem görürken sadece 1 günde 10 dolarlık yükseliş yaşandı.

Emlak Haberleri Haberleri