Emtia ve Metal Fırtınası Savaşın Etkisi İle Kasırgaya Döndü, İnşaat Demirinin Ton Fiyatı 14 Bin Lirayı Aştı!

Demir fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkisi ile yönünü yeniden yukarıya çevirdi. Rusya'nın başlattığı savaş küresel piyasaları yerinden oynatırken inşaat demiri fiyatları arttı.

Rus ordusunun Perşembe günü Ukrayna sınırından giriş yapması ile başlayan Rusya - Ukrayna savaşına 1 hafta geride kalırken iki ülkenin de can kayıpları artmaya devam ediyor. Savaşın başlamasının ardından küresel piyasalarda yaşanan şok her geçen gün yerini daha büyük bir dalgaya bırakırken dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Rusya'ya karşı açıklanan yaptırımlar brent petrol, emtia ve metal piyasası olmak üzere pek çok piyasada büyük bir dalgalanma yaşanmasına neden oluyor.

Her bir dalga fiyatları daha da yukarıya çekmeye devam ederken yaşanan süreçte ne yazık ki inşaat sektörü de olumsuz etkileniyor. Bir yandan Rusya'dan gelen kömür tedariki ve hammadde de yaşanan sıkıntılar nedeni ile beton ve çimento fiyatları yükselişe geçerken bir yandan da inşaat demiri fiyatları da yukarı yönlü tetiklendi. Zaten maliyet endeksi krizi yaşayan inşaat sektörü Rus darbesi ile yeni bir varoluş mücadelesi vermek zorunda kalıyor.

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI MART 2022! 1 TON DEMİR FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Demir fiyatlarında yaşanan yükseliş Rusların Ukrayna müdahalesi ile yeniden hız kazanırken Rusya ile Ukrayna'dan yüklenemeyen inşaat demirleri iç piyasada arz endişelerini yükseltirken bu da fiyatlara yansıdı. Londra Metal Borsası bu yükselişin en çok hissedildiği borsa olarak öne çıkarken inşaat demiri ton fiyatı 820 dolar seviyesini görerek rekor kırdı.

Yaşanan yükselişin ardından demir fiyatları yeniden 14 bin TL'nin üzerine çıktı. Yükseliş etsinin ardından inşaat demiri ton fiyatı şu şekilde uygulanıyor;

Ankara 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 14 Bin 100 TL

Ankara 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 14 Bin 100 TL

Ankara 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 800 TL

İstanbul 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 855 TL

İstanbul 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 755 TL

İstanbul 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 655 TL

İzmir 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 900 TL

İzmir 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 800 TL

İzmir 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 13 Bin 650 TL

Emlak Haberleri Haberleri