En ucuz prefabrik ev güncel fiyatlarla kaç TL'ye yaptırılır?

Prefabrik ev satın yaptırmak isteyenler kendilerinden ne kadarlık bir bütçe talep edileceğini merak ediyorlar. Şu anda en ucuz prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılır? Prefabrik ev yaptırmak için hangi araziler uygundur?

Prefabrik evlere olan ilgi her geçen gün katlanarak devam ediyor. Kalabalık yaşam alanlarından ziyade daha sakin bir yaşam alanı içerisinde ailelerini ikamet ettirmek isteyenler prefabrik evleri tercih ediyorlar. Ayrıca prefabrik evlerin genel kullanımı ise yazlık şeklinde olabiliyor. İnsanlar uygun bir araziye sahipseler yaz aylarında doğa ile iç içe olabilecekleri prefabrik evleri tercih ediyorlar. Peki prefabrik ev fiyatları ne kadar? 

PREFABRİK EV İÇİN UYGUN ARAZİLER HANGİLERİDİR?

Prefabrik ev yaptırmak için uygun arazi sınıfına giren araziler merak ediliyor. Bunun için öncelikle arazilerin imar durumuna bakılması gerekiyor. Eğer bir arazi için ev yapımına uygun olmayan bir imar planlaması varsa o arazilere prefabrik ev yaptırılamaz. Kısacası betonarme ev yaptırılamayan bir araziye prefabrik ev de yaptırmak mümkün değildir. Prefabrik ev yaptırılacak arazinin yola direkt cephesi olmalıdır. Vatandaşlar arazilerinin prefabrik ev yapımı için uygun olup olmadığı bilgisini belediyelerin imar biriminden elde edebilirler. 

PREFABRİK EVLER ÖZEL TASARIM OLABİLİR Mİ?

Prefabrik ev için karar vermek üzere olanların en çok yaşadıkları kararsızlık yaptırılacak evin modeli oluyor. Firmalar kendilerine ait standart modellerin satışını yaptıkları için bu modeller herkese hitap etmeyebiliyor. Ancak bazı firmalar direkt olarak müşterinin sunduğu modelin üretimini yapabiliyor. Bu şekilde yaptırılacak olan prefabrik evlerin fiyatları bir miktar daha yüksek olabilir. Özel tasarım prefabrik evler fabrikasyon üretim olmayacağı için farklı fiyatlandırma yapılabilir. 

EN UCUZ PREFABRİK EV KAÇ TL?

Prefabrik ev fiyatlarını belirleyen çok farklı parametreler bulunuyor. Bundan dolayı fiyatlar arasında bazen uçurum olabiliyor. Ancak şu anda ortalama fiyatlar baz alındığında betonarme evlere göre çok ekonomik bütçelerle prefabrik ev yaptırılabildiği görülüyor. 

Örnek fiyatlamalara göre tek katlı ve düşük metrekareli prefabrik evlerin fiyatları 168 Bin TL'den başlıyor ve 236 Bin TL'ye kadar çıkıyor. Pazarlık payı ile bu fiyatlar bir miktar daha aşağıya çekilebilir.

Emlak Haberleri Haberleri