Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 602 Maden Sahası İçin İhale İlanı Yayımladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 12 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile maden sahası ihale ilanı yayımladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 12 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile maden sahası ihale ilanı yayımladı. Yayımlanan ihale ilanı ile 602 maden sahasında ihale ile aramaya çıkılacağı duyuruldu.

TÜRKİYE MADEN ARAYIŞINI HIZLANDIRDI: 602 MADEN SAHASI İHALEYE ÇIKTI!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihale ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanla birlikte 602 maden sahası yeniden ihaleye çıkarılıyor. 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren maden sahaları aramaya açılacak.

602 adet maden sahasının ikinci defa ihale edilmek üzere aramalara açılacağı ilan edildi. Bugünden itibaren 15 gün boyunca Mapeg GOV TR internet sitesi üzerinden ilan edilecek. İlanlarda aramaya açılan maden sahasının; ili, erişim numarası, ruhsat grubu, ihale şartnamesi, paftası, koordinatlı dökümleri, alanları ve ihale tarihleri gibi detaylara yer verilecek.

Aramaya açılan maden sahası için başvuru ilanda belirtilen tarih ve saatte düzenlenecek. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak. Sürenin dolmasına rağmen müracaat yapılmayan sahalar ise 5 Mayıs 2021 tarihi itibari ile müracaatlara açık hale gelecek.

maden sahası arama ihale ilanı metni


YAYIMLANAN İHALE İLANI İÇİN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Dolayısıyla aynı sahaya birden fazla müracaat olması halinde ise müracaat edilen sahanın ihalesi ilanda belirtilen tarih ve saatte yapılacak.

Teklifler kapalı zarf içerisinde belirtilen tarih ve saate kadar teslim edilecek. Zarfın üzerine Gerçek kişiler için, ihale edilecek sahanın ili, Erişim Numarası yazılacak. Yine müracaat edecek kişinin Adı Soyadı, kimlik numarası yer alacak.

Başvuru yapan tüzel kişiler için ihale edilecek sahanın ili yazılacak. Buna ek olarak Erişim numarası, Unvanı, Vergi numarası, Vergi Dairesi bilgileri yer alacak.

MADEN SAHASI ARAMA İHALESİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Bununla birlikte ihale tarihi ve saati her maden arama sahası için ayrı ayrı belirlenecek. Bu tarihler MAPEG GOV TR adresi üzerinden duyurulacak. İhale ilanına başvurular kurumun resmi sitesi üzerinden belirtilen şekilde yapılacak.

Fakat aynı maden sahasına birden fazla başvuru yapılması durumunda süreç değişecek. İhale ilanında belirtilen şekilde düzenlenecek olan ihale ilanı arama ruhsatını hak eden firma belirlenecek. Başvuru yapılmayan maden sahaları için ise süreç devam edecek.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri