Enflasyon, Dolar Sonrası Devlet Konut Fiyatlarına Müdahale Etti! Aylık 393 TL Taksitle TOKİ 2+1 Sıfır Daire Satıyor

Konut fiyatlarına beklenen devlet müdahalesi TOKİ eliyle yapıldı! Yüksek fiyatlara savaş açan devlet ucuz konut almak isteyen kişilere 2+1 konut satışı başlattı. Konut kredisiz devletten satılık evler

Pandemi döneminde konut fiyatlarında büyük bir hızla yükseliş yaşanmış, ev fiyatlarında yaşanan artış nedeni ile dar gelirli kişiler için ev sahibi olmak nerede ise imkansız hale gelmişti. Korona virüs salgını döneminde ilk olarak dolar kuru sonrasında ise enflasyon rakamları yükselişe geçti.

Hükümet ilk olarak kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile dolara müdahale etmiş, ardından KDV indirimi ve gıda fiyatları müdahalesi ile enflasyonla mücadele başlamıştı. Süreçte yeni müdahale konusu ile konut fiyatları oldu. Ev fiyatlarına gelen zamlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ konut projeleri ile üzerinden müdahale edilecek.

YÜKSELEN KONUT FİYATLARINA DEVLET MÜDAHALESİ: TOKİ KONUT KREDİSİZ TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA FIRSATI SUNACAK!

Konut fiyatlarını düşürmek için devlet TOKİ üzerinden sıfır konut fiyatlarına müdahale etmeye hazırlanıyor. Ucuz fiyatlarla konut satışına başlayan TOKİ bu sayede ilk olarak sıfır konut fiyatlarına ardından ise dolaylı olarak ikinci el konut fiyatlarına müdahale etmiş olacak. TOKİ'nin satışa sunduğu konutlara artan ilgi ile rekabet etmek için müteahhitler fiyat indirmek zorunda kalacak.

TOKİ farklı illerde yer alan konutlarını düşük peşinat ve uzun vadeler sayısında düşük aylık taksitlerle satışa sunarken bu sayede alt gelir grubu vatandaşlar kiradan bile daha ucuz taksitlerle kendi evlerinin sahibi olma imkanı elde edecekler. Üstelik konut taksit ödemeleri vatandaşın eve girmesi ile başlayacak. Yani evine girip taksit ödemeye başlayan kişi kiradan kurtularak kendi evinin borcunu ödemeye başlayacak.

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, KONUT SATIN ALINIR, ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu ucuz konut projeleri sadece alt gelir grubu kişilerin başvurularına açık olacak. Bu projelerden 24 yaşını doldurmuş ve hiç evi olmayan, ilk kez ev alan kişiler yararlanabilecek. Bu projelerden sadece Türk vatandaşları yararlanabilirken daha önce TOKİ'den konut kredisi çekmemek ve başka bir evden konut almamak şartları da aranılan koşullar arasında yerini alacak. Projeye başvurular TOKİ GOV TR internet sitesi üzerinden ilan edilen tarihlerde Ziraat Bankası, Halkbank ya da e Devlet internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri