Enflasyon ortamında gayrimenkul yatırımı kazandırır mı? Ziraat Bankası'nın eski müdürü açıkladı!

Ziraat Bankası’nın eski müdürlerinden Şenol Babuşcu gayrimenkul yatırımlarına dair önemli tespitler yaptı. Enflasyon ortamında gayrimenkul yatırımı yapmak mantıklı mı?

Türkiye’de yüksek enflasyondan dolayı insanlar varlıklarını nasıl koruyacaklarını bilemiyorlar. Yaklaşık son 20 yıldır görülmeyen yüksek enflasyon son 1 yıldır Türkiye’de tüm vatandaşların kabusu haline geldi. Bu ortamda insanlar para kazanmaktan daha çok varlıklarını koruyabilmenin gayreti içerisine girdiler.

NE DOLAR NE MEVDUAT FAİZİ!

Enflasyonun yüksek olmasından dolayı çoğu yatırım aracı da cazibesini kaybetti. Dolar kurunda yükselişlerin sınırlı olmasından dolayı enflasyona karşı koruma sağlayamıyor. Parasını bankaya mevduat faizine koyanlar ise enflasyonun altında bir gelir elde etmek zorunda kalıyorlar. Bu şekilde parası enflasyon karşısında eriyen vatandaşların varlıklarını enflasyon canavarı eritiyor. Ne yapacaklarını bilemeyen vatandaşlara Ziraat Bankası’nın eski müdürlerinden Şenol Babuşcu bazı önerilerde bulundu.

GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPILABİLİR Mİ?

Gayrimenkul yatırımlarına dikkat çeken Şenol Babuşcu, “Türkiye’de enflasyonist ortam karşısında kendini büyük ölçüde koruyan yatırım araçlarının başında gayrimenkul yatırımları gelmektedir. Enflasyon oranı ne olursa olsun gayrimenkul fiyatlarında en az enflasyon kadar artış takip edebiliyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yapılan gayrimenkul yatırımı bu çizdiğimiz çerçevenin içerisindedir. Bunun için faiz oranlarının da düşük olduğu bu dönemde eğer belirli bir birikime sahipseniz ve ödeme gücünüz de varsa gayrimenkul yatırımı yapmak enflasyona karşı koruyucu olacaktır.” dedi.

İHTİYAÇLARINIZI BEKLETMEYİN!

Enflasyona karşı yapılması gerekenleri açıklayan Şenol Babuşcu, “Enflasyonist ortamlarda vatandaşların çoğu büyük sıkıntılar içerisine düşüyorlar. Bu kaçınılmaz sondur. Eğer bir ihtiyacınız varsa beklememelisiniz. Almak istediğiniz ürünün fiyatı sürekli artacaktır. Bundan dolayı ne kadar erken alırsanız o kadar kazançlı çıkarsınız. Elinizde yeterli maddi imkan varsa bir an önce ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Fiyat artışı olmadan o ürünlerin alınması avantajlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak Haberleri Haberleri