Erol Büyükburç'un 5 milyon dolarlık mirası için mahkeme kararı! Villa, ev, yazlık, dükkan!

2015 yılında hayatını kaybeden Erol Büyükburç’un 5 milyon dolarlık gayrimenkul mirasında mahkemeden karar çıktı. Ünlü sanatçının çocukları dev miras için mahkemelik olmuşlardı.

2015 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Erol Büyükburç ardından dev bir gayrimenkul mirası bıraktı. Türkiye’nin bir dönemine damga vuran sanatçılar arasında yer alan Erol Büyükburç sağlığında ev, villa, arazi gibi muhtelif gayrimenkul yatırımları yapmıştı. Erol Büyükburç bu gayrimenkul mirasının tamamı hakkında sağlığında bir karara varmıştı.

3 KIZ KARDEŞ MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Hayatını kaybetmeden önce bir vasiyetname hazırlatan Erol Büyükburç tüm mirasını kızı Evren Büyükburç’a bırakmıştı. Ancak ünlü sanatçının 3 kızı daha vardı ve bu mirastan onlara herhangi bir pay verilmedi. Bu durumu kabul etmeyen Erol Büyükburç’un 3 kızı mahkemeye başvurarak vasiyetnamenin iptal edilmesini talep ettiler.

MAHKEME VASİYETNAMEYİ ONAYLADI

Erol Büyükburç’un kızları arasında 4 yıldır devam eden miras davasında mahkeme kararını verdi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada karar duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti üç kız kardeş tarafından talep edilen vasiyetnamenin iptali talebini uygun görmeyerek vasiyetnamenin geçerli olduğunu onayladı. Bu karar ile beraber Erol Büyükburç’un tüm mal varlığı resmen kızı Evren Büyükburç’un olmuş oldu.

EROL BÜYÜKBURÇ’UN MAL VARLIĞI!

Miras davasına konu olan Erol Büyükburç’un mal varlığı da merak konusu ediliyor. Buna göre ünlü sanatçının hatırı sayılır bir mal varlığı bulunuyordu. Zekeriyaköy’de bir villa, Etiler’de ve Beşiktaş’ta iki ev, Mecidiyeköy’de bir dükkan, Yalova Çınarcık’ta bir yazlık, bankada 300 Bin TL nakit ve bir de araba Erol Büyükburç’un kızı Evren Büyükburç’un oldu. Erol Büyükburç'un diğer kızları ise bu mal varlığından bundan sonra herhangi bir hak iddia edemeyecekler. Diğer kız kardeşlerin bu karara itiraz etme hakları bulunuyor. 

Emlak Haberleri Haberleri