Esenler Millet Bahçesi İçin "Mangal Oylaması" Yapılıyor!

İstanbul Millet Bahçesi projeleri arasında yer alan Esenler Millet Bahçesi için "mangal" anketi yapılıyor. Parkta mangal yapılıp yapılamayacağına İstanbullular karar verecek!

İstanbul Millet Bahçesi projeleri arasında yer alan Esenler Millet Bahçesi için "mangal" anketi yapılıyor. Parkta mangal yapılıp yapılamayacağına İstanbullular karar verecek!

100 günlük icraat programı ile başlayan millet bahçesi projeleri yurt geneline yayılırken en fazla millet bahçesi İstanbul'a yapılacak.



İstanbul millet bahçesi projeleri arasında yer alan Esenler Millet Bahçesi projesi yapılan anket ile gündeme taşındı. Parkın içinde mangal yapılmasının serbest olup olmayacağı kararı vatandaşa bırakıldı.



18 Yaşından Büyük Ziyaretçiler Mangal Kararı Verecek!



15 Temmuz Esenler Millet Bahçesi içerisinde mangal yapılıp yapılamayacağı kararı parkın ziyaretçilerine bırakıldı.



6, 7, 13 ve 14 Nisan tarihleri arasında parkın hemen girişine kurulacak olan oy sandıklarına parkı ziyarete gelen 18 yaş üstü ziyaretçiler oylarını atacak. Oylamalar sonucunda çoğunluğun kararına göre mangal izni verilecek ya da verilmeyecek.



Yapılan açıklama metni ise şu şekilde "15 Temmuz Millet Bahçesi havaların ısınması ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle hafta sonları sadece Esenler değil, çevre ilçelerden de gelen vatandaşlarla tıklım tıklım dolan 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne gösterilen ilgi, ilginç bir sıkıntıyı da beraberinde getirdi.



Millet bahçesinin müdavimlerinden bazıları burada mangal yapılmasına karşı çıkarken bazıları da şu anda devam eden mangal yapma uygulamasının devam etmesini istiyor. Bu konuda belediyeye gelen talepleri değerlendiren Esenler Belediyesi de katılımcı belediyecilik anlayışından hareketle, daha önce birçok projenin uygulanıp uygulanmamasında olduğu gibi kararı yine halkın vermesini istedi. ".



15 Temmuz Esenler Millet Bahçesi Nerede?



Bugün düzenlenecek olan açılış törenine gitmek isteyen kişler "Esenler Millet Bahçesi nerede?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. Esenler Millet Bahçesi Esenler sınırları içerisinde yer alan Metris Kışlası sınırlarında yer alıyor.



Yeni Eski Metris Kışlası yeni Esenler Millet Bahçesi olarak hizmet verecek. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 1912 yılından bu yana kullanılan Esenler - Atışalanı sınırları içerisinde yer alan Metris Kışlası bundan sonra vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağı Esenler Millet Bahçesi olarak ziyaretlere açılacak.



Esenler Millet Bahçesi Nasıl Gidilir?



Esenler Millet Bahçesi'ne gidiş için Atışalanı istikametine giden tüm ulaşım araçlarını kullanma imkanınız bulunuyor. Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi toplamda 240 bin metrekarelik dev bir alana sahip.



Bu özelliği ile Esenler Millet Bahçesi hem en büyük millet bahçeleri arasında yer alıyor hem de Türk Silahlı Kuvvetleri arazileri üzerine kurulan ilk millet bahçesi unvanını da ele geçiriyor.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri