Esenler'e Büyük Müjde, 500 Yataklı Hastane Yapılacak

Yapılan yatırımlarla sürekli olarak gelişmeye devam eden Esenler için yatırım müjdeleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor.

Yapılan yatırımlarla sürekli olarak gelişmeye devam eden Esenler için yatırım müjdeleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Sağlık alanında da çok sayıda projeye ev sahipliği yapan ilçe için hatırlanacağı üzere en son 103 yatak kapasitesine sahip Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapılacağı haberi duyurulmuştu.

Yapılan son açıklama ile beraber ilçeye 500 yatak kapasitesine sahip yeni bir hastane yapılması için çalışmalara başlandığı müjdesi verildi. Yeni hastane hem ilçede yaşayan kişilerin sağlık sorunları için büyük bir kaynak oluşturacak hemde sağlık turizmi açısından bölgeye ziyaretçi çekerek emlak sektörünün de hareketlenmesini sağlayacak.

Esenler'de İkinci Devlet Hastanesi Olacak


2014 yılında temelleri atılan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesinin ardından gerçekleştirilecek olan 500 yatak kapasiteli yeni hastane bölgede hizmet veren ikinci devlet hastanesi olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından projesi resmen duyurulan hastane için plan çalışmaları tamamlanmış durumda. Peki, Esenler yeni hastane nerede yer alacak? Esenler'de yapılacak olan yeni hastane askeri bölge sınırları içerisinde yer alan ilk etap içerisinde kendisine yer bulacak. 500 yatak kapasitesine sahip olan yeni hastane en son tıbbı cihazlarla donatılacak son derece modern bir tesis olacak.


Esenler'de Ki Yeni Hastanenin Adı Ne Olacak?


Yeni yapılacak olan hastanenin ismi için net bir açıklama bulunmazken elde edilen ilk verilere göre Yeni Esenler Devlet Hastanesi ismi ile anılacak gibi görünüyor. Otel konforunda hizmet veren devlet hastanesi olması için çabalanan proje bölgede ortaya çıkan hastane ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olacak. Hem Esenler hem de çevre bölgelerde yaşayan kişiler sağlık sorunları için dev hastaneden devlet güvencesi ile ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Yeni Hastane Esenler Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler?


Yeni yapılacak olan hastanenin Esenler emlak sektörünü nasıl etkileyeceği ise büyük bir merak konusu oldu. Özellikle de hastaneye yakın olan çevrelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam etmesi bu alandaki konut üreticilerini daha da isteklendirecek gibi görünürken hastaneye yakın olan konutların ve arsaların değerleri katlanarak artacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Yeni Hastane Esenler'e Ne Katar?


Yeni hastanenin hizmete girmesi ile beraber bölgede yoğunluk artacak. Hastanede çalışacak olan doktor, hemşire, sağlık görevlileri ve hizmetliler nedeni ile Esenler kiralık daire taleplerinde yoğunluk yaşanacak. Yine konut fiyatları ve Esenler kira fiyatları bir miktar yükselecek. Hastaneye yakın olan taşınmazların değerlerinde belirli oranda yükseliş yaşanırken Esenler günlük kiralık daire taleplerinde de artış yaşanacak. Kaynak: emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri